FUDBAL

VAR rastužio Hrvate, sad se Rusi pitaju

Fudbalska reprezentacija Hrvatske remizirala je protiv Slovačke rezultatom 2:2 (1:2) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i prepustila Rusiji prvo mjesto u grupi H.
Susret na “Gradskom vrtu” u Osijeku bio je veoma zanimljiv, a najveća bura viđena je u završnici. Slovaci su dva puta vodili u prvom poluvremenu, najprije golom Štanca u 20. minutu, ali je brzo izjednačio Kramarić u 25. Ipak, u završnici prvog dijela odličnu kontru Slovaka u novu prednost pretvorio je Haraslin.
“Vatreni” su u drugom poluvremenu napadali i pritiskali, ali su tek u 71. minutu izjednačili. Luka Modrić je izveo slobodan udarac, živi zid Slovaka se raspao i bilo je 2:2.
U 84. minutu Nikola Vlašić je postigao gol koji je, naizgled, izgledao čist i cijeli “Gradski vrt” je proslavio pogodak vredan prvog mjesta. Međutim, oglasio se VAR i gol je poništen zbog prethodnog ofsajda. Tako je Hrvatska pala na drugo mjesto, a Rusija izbila na prvo pobjedom u Mariboru. Njihov međusobni susret u Splitu na “Poljudu” u novembru u posljednjem kolu, najvjerovatnije, odlučiće o direktnom putniku u Katar. Rusima, koji su dobili Sloveniju sa 2:1, će biti dovoljan bod, a Hrvatska će morati da slavi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Flake Cocaine
Back to top button