EVROPSKE LIGEFUDBAL

Golmanu Noriča otkriven kancer testisa

Fudbalski klub Norič potvrdio je u ponedjeljak da golman Dan Barden ima kancer testisa.

Poslije prvobitne dijagnoze, Bareden je prošao sve dodatne testove koji su potvrdili dijagnozu. Barden nastavlja sa liječenjem uz detaljno praćenje situcije u narednom periodu, saopštili su iz Noriča uz želje da se Barden što prije oporavi i vrati na teren.

Dvadesetogodišnji golman trenutno je na pozajmici u Livingstonu i očekuje ga značajna pauza tokom koje će biti podvrgnut liječenju.

– Za mene je ovo bio veoma težak period, ali uz podršku porodice, prijatelja i kolega uspio sam da prebrodim proteklih nekoliko sedmica. Nemam dovoljo riječi da izrazim zahvalnost ljekarima Noriča i Livingstona, kao i svima u Rojal Marsden bolnici. Brzina kojom se sve dešavalo je luda, ali svi su bili briljantni. Danijel Farke i menadžer Livingstona Dejvid Martindejl zaista su mi pružili veliku podršku. Prvobitna dijagnoza je za mene predstavljala veliki šok, ali pozitivna stvar je što je bolest „uhvaćena“ u ranoj fazi i naredni koraci će biti dobri. Optimističan sam i imam pozitivan stav. Ubijeđen sam da ću pobijediti bolest i da ću se vratiti onome što volim veoma brzo – poručio je mladi golman.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: click this
Back to top button