EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ćavi i Pirlo glavni kandidati za Kumanovog nasljednika

Barselona je poslije poraza od Rajo Valjekana riješila da konačno uruči otkaz Ronaldu Kumanu i kako hitno mora da nađe zamjenu za Holanđanina, tamošnji Sport, standardno najbolje upoznat sa dešavanjima u posrnulom gigantu, javlja da su igri pet imena.

Glavni kandidat je Ćavi. Svakako legenda fudbalska katalonskog kluba, ali tankog trenerskog iskustva, tek dvije godine radi u katarskom Al Sadu. Kako je ugovorom vezan za ovaj klub, Barselona bi morala da plati obeštećenje da ga dovede. Uz to mora da isplati 13.000.000 evra Kumanu, a kako finansijska situacija u klubu nije dobra, sve ovo predstavlja dodatni problem za rukovodstvo.

Pored njega pominje se još jedno legendarno ime, Andrea Pirlo. Poslije odlaska iz Juventusa, Italijan je slobodan i kako se navodi njegova fudbalska filosofija je slična onoj koju Barsa želi, tako da je i on uzet u obzir.

Pored pomenute dvojice kao kandidati se pominju i trener Ajaksa Erik ten Hag, kao i selektor Belgije Roberto Martinez. Kako su obojica vezana jakim ugovorima sa savezima zemalja koje predstavljaju pitanje je koliko je realno njihovo dovođenje.

Peti kandidat koji se pominje je trener River Plejta Marselo Galjardo. Njemu ugovor sa argentinskim klubom, sa kojim je osvojio 12 trofeja od 2014. godine, kada je preuzeo tim, ističe u decembru ove godine, što bi dosta olakšalo posao dovođenja Barseloni ukoliko se definitivno odluči za njega.

Očekuje se da ekipu do daljeg kao v.d. vodi sadašnji trener „B“ tima Barse Serhi Barahun.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button