ODBOJKA

Slaviša Kuzmanović, ponos Udruženja odbojkaših sudija Republike Srpske

Slaviša Kuzmanović, međunarodni sudija iz Banjaluke, delegiran je na utakmicu trećeg kola MEVZA lige u ženskoj konkurenciji. On će kao prvi sudija dijeliti pravdu na meču između OK „Kalcit“ iz Kamnika (Slovenija) i OK „Marina Kaštela“ iz Kaštela (Hrvatska). Drugi sudija biće Markelj Blaž iz Slovenije. Utakmica se igra u srijedu, 3. novembra, od 20.00 časova, u Sportskoj dvorani „Kamnik“.

MEVZA je osnovana 19. oktobra 2002. godine u Austriji. Osnivači su bili nacionalni savezi Austrije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije i Švajcarske. MEVZA se, trenutno, sastoji od osam zemalja. Na posljednjim organizovanim takmičenjima učestvovali su timovi iz svih osam zemalja. Takmičarska sezona se sastoji iz dvije faze: regularne ligaške sezone i fajnal for turnira. Od prošle godine, pored odbojke u dvorani i odbojke na pijesku, novi izazov je i odbojka na snijegu.

U ženskoj odbojci trenutno se takmiče OK „Kalcit“ iz Kamnika, OK „Vasas Obuda“ iz Budimpešte, OK „HAOK Mladost“ iz Zagreba, OK „Nova CMB Branik“ iz Maribora, OK „SVS Post“ iz Švičata i OK „Marina Kaštela“ iz Kaštela.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button