BIHRUKOMET

Bubić: Dolaskom Markote osjeti se pozitivna energija

Rukometaši Slobode nisu počeli sezonu kako su očekivali pa će situaciju pokušati da popravi Siniša Markota. Poslije odlaska Milana Kastratovića izbor uprave tuzlaka pao je na hrvatskog stručnjaka koji sa ekipom radi nepunu sedmicu.

Sudeći prema utiscima prvotimaca atmosfera je mnogo bolja nego što je to bilo do sada, pa je realno očekivati da i forma krene uzlaznom putanjom.

– Osjeti se promjena na bolje. Nekako je sve opuštenije, a opet dovoljno ozbiljno da radimo i napredujemo. Nadam se da ćemo zaigrati kako možemo i da ćemo vrlo vrzo pričati o seriji pobjeda. Dobnro nam je došla I EHF opauza, imamo sedam dana da se spremimo za utakmicu sa ekipom Gradačca koja je sve samo ne naivna. Ubijeđen sam da bi da nekoliko pobjeda vratili samopouzdanje koje nije baš na najvišem nivou – rekao je lijevi bek Tuzlaka Arsenije Bubić.

Markota je veliki dio karijere proveo u Sloveniji gdje je vodio Škofja Loku i Maribor, a najviše uspjeha imao je sa Ribnicom sa kojom je bio vicešampion Slovenije. Posljednji angažman imao je u austrijskom Ferlahu, a 2019. godine vodio je kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

Sloboda poslije osam kola ima sedam bodova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: relax music
  2. Povratni ping: hk
Back to top button