BIHRUKOMET

MOŽE LI LEOTAR U EVROPU Tomić: Jeftina smo ekipa, ali sjajno posložena

Rukometaši Leotara pravi su hit Premijer lige, a za šest pobjeda u sedam utakmica velike zasluge idu na račun Vladimira Tomića.

“Mozak” ekipe Darka Tavrića odlično diriguje igrom Trebinjaca, koji su vjerovatno i prebacili sopstvena očekivanja na startu sezone. Svjestan je da su od sedam utakmica pet igrali kod kuće, ali isto tako podvlači da su donijeli bodove sa oba gostovanja, iz Gornjeg Vakufa i Bugojna.

– Posloženi smo sjajno ove godine. Najbitnije je da nismo menjali tim jer su svi momci ostali, a pogodili smo i sa pojačanjima Vladanom Arizanovićem i Nenadom Todorovim koji su se sjajno uklopili i doneli nam kvalitet više. Protiv Borca smo nesrećno izgubili, ali smo na isti način slavili u Vakufu, pa moramo da budemo zadovoljni – rekao je Tomić.

Čuvanje kostura ekipe na primjeru Leotara nije fraza, već preduslov da ekipa napreduje narednu sezonu. S druge strane, kada igrači ostanu, znak je da rukovodstvo kluba radi dobar posao.

– Iz ličnog primera, a mislim i ostalih momaka mogu da kažem da je sve odlično. Osećamo podršku, nemamo nepotreban pritisak. Cilj je da budemo bolje plasirani nego prošle sezone, kada smo završili deseti, a ja verujem da ćemo ga sa lakoćom ispuniti. Voleo bih kada bismo nastavili ovako i zauzeli jedno od prva tri mesta, da dovedemo Evropu na Trebišnjicu. Grad, uprava i navijači to, bez dileme, zaslužuju, daćemo sve od sebe da se to desi – nastavio je momak koji je rođen u Šapcu.

Možda i najveće zasluge za postepeni napredak i sistemski rad idu na račun trenera Darka Tavrića. Mladi stručnjak već duže vrijeme radi sjajan posao, što su prepoznali i ljudi u Rukometnom savezu Srbije i selektor “orlova” Toni Đerona koji ga je odabrao za svoj stručni štab.

– Tri godine je stariji od mene, igrao sam protiv njega (smijeh). Možda se zato i razumemo. Jedna smo od jeftinijih ekipa u ligi, ali to nema veze u odnosu na našu snagu, slogu i predanost, kao na kraju krajeva, i na rezultate. Vrlo je staložen i predan, dosta polaže na pripremu utakmice i video-analize, kako naše ekipe, tako i protivnika – naglasio je Tomić.

Poslije pauze od desetak dana Leotar očekuje najveće iskušenje do sada jer u predstojeću srijedu gostuju kod Izviđača.

– Idemo da probamo da ih pobedimo! Nikad ih nismo dobili do sada, sjajna su ekipa, imaju Miloša Kosa, Milana Vukšića, Domagoja Alilovića… Mi smo malo iskusniji, ali možemo da trčimo sa njima – naglasio je.

Možda i najveća nagrada za dobre rezultate su puna dvorana “Miloš Mrdić” i sve više djece koja počinju da se bave ovim sportom.

– Bili smo treći sport po popularnosti, ali mislim da se probijamo ka vrhu. Svako novo dete na treningu je pobeda svih nas – zaključio je Tomić.

Lukić i Gračanica

Govoreći o favoritima u prvenstvu, srednji bek Leotara vidi Gračanicu kao ekipu koja ima malu prednost u odnosu na ostale.

– Tu su i Izviđač, Borac… Sviđa mi se kako igraju Banjalučani. Imaju vrlo mladu ekipu i, prema mom mišljenju, trenutno najboljeg igrača u ligi Marka Lukića. Gračanica je, s druge strane, mesto u kome se živi za rukomet, preteško je bodove odneti sa tog gostovanja – rekao je Tomić. (Sportnewsmagazin/Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button