BIHRUKOMET

DEBI U DERBIJU Duška Tintor spremna da pomogne “osicama” u Grudama

Posljednje pojačanje ŽRK Borac Duška Tintor debitovaće danas u dresu aktuelnih šampionki i to u velikom derbiju protiv Gruda.

Djevojka koja je godinama bila nosilac igre Mire pomalo iznenada u sred sezone stigla je među “osice” pošto se otvorio prostor zbog povrede Lane Lončar i školovanja Dajane Ignjatović. Sudbina je tako htjela da prvi put dres novog tima obuče protiv najvećeg rivala.

– Do prije nekoliko dana nisam očekivala da ću igrati bar do polusezone, ali je uslijedio poziv iz Banjaluke i evo me, tu sam. Za nekoliko dana uspjela sam koliko-toliko da se uklopim i vidim kako ekipa funkcioniše i mogu da kažem da sam veliki optimista. Ekipa Gruda je dugo godina bila najbolja i sigurno ima najviše ambicije, ali imamo ih i mi. Idemo da se borimo i naravno, pobijedimo – rekla je Tintor.

Tintorova može da igra na više pozicija

Prilagođavanje na novu sredinu išlo je lakše jer je s nekim djevojkama igrala ranije, a neke poznaje i privatno.

– Prvi utisci su fenomenalni. Olakšalo mi je stvari što poznajem dosta saigračica, djevojke su super, kao i trener, direktor kluba i uprava. Drago mi je što smo i samo nekoliko dana uspjeli da riješimo papirologiju i što odmah mogu na teren – rekla je djevojka koja je kroz karijeru igrala na pozicijama desnog krila, desnog i srednjeg beka.

Iako se poslije dosta godina u avgustu rastala da matičnom Mirom o bivšem klubu ima samo riječi hvale.

– U klubu su ostale mlađe igračice, želim im sve najbolje. To je sredina u kojoj sam ponikla i odrasla, naučila rukomet i dosta životnih lekcija. Razišli smo se na lijep način i želim im sve najbolje – zaključila je Dušica Tintor.

Bnajalučanke u meč ulaze sa svih pet pobjeda dok Grude imaju četiri trijumfa i remi. Meč počinje u 17 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button