BIHRUKOMET

REMI VOGOŠĆE I BORCA Čelica zakasnio djelić sekunde, podjela plijena najrealnija

U drugom od dva derbija 9. kola Premijer lige za rukometaše Vogošća i Borac su remizirali 27:27.

Tako su domaći postali prva ekipa koja je otkunula bod “crveno-plavima”, a malo je nedostajalo da osvoje i oba. Ipak, gol Duška Čelice je poništen, jer je lopta ušla u mrežu po isteku 60. minuta, pa su timovi podijelili plijen. Čini se da je to i najrealniji ishod, iako su i jedni i drugi imali priliku da dođu do pobjede.

Utakmicu su odlično otvorili golman. Slađan Subotić je na jednoj zaustavljao gotovo sve pokušaje domaćih, raćunajući i zicere, a odličan je na drugoj strani bio i nekadašnji čuvar mreže Banjalučana damir Efendić. Borac je za bio za nijansu efikasniji i uglavnom bio u vođstvu, koje je imao i na poluvremenu (14:13).

Subotić je bio fantastičan i u nastavku, bukvalno je predstavljao rampu za igrače Vogošće, što su njegovi saigrači djelimično iskoristili i pobjegli na tri razlike. Da su imali malo više koncentracije mogli su da naprave i veću prednost i vjerovatno prelome utakmicu, ali se Vogošća vratila i povela. Ipak, golman „crveno-plavih“ je imao sjajno veče, te ponovo omogućio Borcu da pređe u vođstvo (25:24), ali su domaći uzvratili. Izjednačenje Borcu donio je Miloš Nježić nakon što je pokupio odbijenu loptu poslije promašenog sedmerca, a domaći imali posljednji napad. Čelica je postigao gol, ali su ga arbitri poništili, a umjereni protesti domaćih nisu promijenili njihovu odluku. Upravo je bivši reprezentativac BIH bio najefijasniji akter meča sa devet golova, a pet je postigao Elis memić. Kod Borca je osim Subotića na golu sjajan bio Vlado Draganić sa sedam, a pet je postigao Stefan Miljković koji je u ovom meču odlično odmijenio rovitog Marka Lukića u fazi napada.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: more information
Back to top button