FORMULAMOTOSPORT

Ferstpanu naglo porasle šanse za titulu nakon Hamiltonovih problema

Ovog vikenda će biti održana Velika nagrada Brazila u kojoj će, kako sada stvari stoje, favorit za pobjedu biti Maks Ferstapen.

Vozač Red Bula ima prednost nad Luisom Hamiltonom od 19 bodova, a do kraja sezone su ostale četiri trke. Pobjedom u Brazilu Holanđanin bi bio veoma blizu prvoj tituli svjetskog prvaka.

Prema informacijama koje stižu iz Brazila, Hamilton će u Brazilu dobiti novi V6 motor sa unutrašnjim sagorijevanjem nakon što je Mercedes pronašao problem sa njegovim trenutnim motorom poslije trke u Meksiku. Iako se činilo da je promjenom motora na VN Turske Hamilton završio sa mijenjanjem motora za ovu sezonu, u Meksiku je Mercedes ustanovio problem sa pritiskom vode.

Hamilton će najvjerovatnije koristiti sadašnji motor u sprint trci u subotu, a za samu trku će imati novi V6 motor i kaznu od pet mjesta na startu trke.

Ukoliko se to desi, odnosno ukoliko mehaničari Mercedesa ne otklone kvar do trke za šta su šanse minimalne, Ferstapen će imati veliku šansu za pobjedu i povećanje prednosti u šampionatu, te bi bio pred osvajanjem titule.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button