ATPTENIS

„Federer je GOAT, bez njega ne bi bilo ni Novaka ni Rafe“

Australijanac Nik Kirjos smatra da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena, jer je imao najveći uticaj na taj sport.

Nikada nije Kirjos krio koliko se divi Federeru, a nekoliko puta je javno kritikovao njegove najveće rivale Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Iako sva trojica imaju jednak broj osvojenih grend slemova (20), australijski teniser ističe da je Švajcarac najbolji u istoriji.

– Po mom mišljenju, Federer je Majkl Džordan tenisa. Od njih trojice, vjerujem da se djeca najviše njemu divne. On je najviše promijenio ovaj sport – rekao je Kirjos.

– Njegovo penzionisanje će najviše naškoditi tenisu. Bez Federera ne bi bilo ni Đokovića ni Nadala. Rodžer je najbolji igrač svih vremena, najuticajniji.

Nik se potom osvrnuo na još jednu aktuelnu temu – vakcinaciju protiv virusa korona. Pomenuo je Kajrija Irvinga, koji odbija da se vakciniše, i Novaka Đokovića, koji nije želio da otkrije da li je primio vakcinu.

– Kajri, Novak… Ti momci su dali mnogo toga sportu, mnogo toga su žrtvovali. Dive im se milioni ljudi. Mislim da je pogrešno primoravati nekoga da se vakciniše. Ja sam primio duplu dozu, ali ne možete reći nekome da ne može da igra jer nije vakcinisan. Postoje različita rješenja, kao što je svakodnevno testiranje.

Prema posljednjim informacijama vlasti iz Melburna, na Australijan openu će moći da učestvuju samo vakcinisani igrači.

– Novak je kralj Srbije, govorimo o jednom od najboljih tenisera u istoriji. Hej, Novače, da li želiš da zajedno igramo dubl na Australijan openu? Ne, šalim se. Ne bih to sebi nikada uradio – rekao je Kirjos kroz smeh.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button