EUROKUPOVIFUDBALREGION

Marko Grujić: Biće sjajno vratiti se na Enfild

Peto kolo Lige šampiona sutra donosi okršaj Liverpula i Porta. Meč e to koji privlači pažnju zbog dobrog fudbala, ali i zbog povratka Marka Grujića na Enfild.

Srbin se nije naigrao fudbala noseći dres slavnog engleskog kluba, od ukupno 16 nastupa, najviše je vremena na terenu proveo u kupovima, ali nema kome šta da zamjeri. Štaviše, godine provedene u Liverpulu ne doživljava kao protraćene, već kao period sticanja iskustva,

– Rekao bih da je moja karijera u Liverpulu bila uspješna. Ne u pogledu utakmica koje sam odigrao ili po pitanju onoga što sam ostvario u klubu, ali sigurno sam napustio Liverpul kao bolji igrač nego što sam bio kada sam došao, počeo je Grujić priču za ugledni britanski Atletik.

Trenirajući i pomalo igrajući sa fudbalerima poput Mohameda Salaha, Sadija Manea, Džordana Hendersona, Žoržinja Vajnalduma i Virdžila van Dajka, shvatio je da najbolje što može da uradi po pitanju ličnog napretka je da se pretvori u uvo kada stariji pričaju i konstanto upija.

– Naučio sam mnogo od starijih fudbalera u Liverpulu, naročito o ličnom žrtvovanju i odricanju koje morate da prihvatite van terena da biste dosegli pun potencijal. Te savjete sam ponio sa sobom kada sam napustio Enfild.

Ove sezone Grujić je dva puta bio starter u Ligi šampiona, protiv Liverpula na Dragau je ušao sa klupe i odigrao čitavo drugo poluvrijeme, a nema sumnje da se nada startnoj postavi sutra na Ostrvu.

– Biće malo čudno vratiti se na Enfild kao igrač gostujućeg tima, ali ne mogu da dočekam da zakoračim na teren i osjetim onu fantastičnu atmosferu ponovo. Teško smo podnijeli poraz 5:1 iz prve utakmice. Liverpul je sjajan tim, ali u Portugalu smo pravili greške i kažnjeni smo za to. Mislim da smo pokazali pravo lice protiv Atletiko Madrida i Milana. Sada smo odlučni da učinimo isto i na Enfildu. Možda Liverpul, sada kada je obezbijedio nokaut fazu, neće pristupiti utakmici sa istim načinom razmišljanja kao kada vam je neophodna pobjeda. Garantujem da smo mi stoprocentno motivisani. Četiri boda iz dve utakmice sa Milanom dali su nam šansu da se nadamo prolazu.

Za kraj, 25-godišnjak koji će u maju mjesecu 2022. godine postati otac pričao je o bivšim saigračima, ali i harizmatičnom njemačkom stručnjaku koji ga je krajem juna 2016. godine doveo na Enfild.

– Biće sjajno vidjeti ponovo nekadašnje saigrače. U kontaktu sam sa Kostasom Cimikasom. Upoznali smo se prošle godine u pred sezoni, ali smo se sjajno sprijateljili. Srbija i Grčka nisu daleko. Takođe se čujem sa Fabinjom i Van Dajkom. Lijepo sam proćaskao sa Hendom (Džordan Henderson prim. aut.) nakon prve utakmice sa Liverpulom, kao i sa Jirgenom Klopom pre i poslije meča. On je jedan od najvažnijih ljudi u mojoj fudbalskoj karijeri. Mnogo mu dugujem. Bio sam njegovo prvo pojačanje i doveo me je u nevjerovatan klub. Nisam mnogo igrao, ali mi je jedan od omiljenih trenera. Kakav je samo posao uradio sa Redsima, zaključio je Grujić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button