EVROPSKE LIGEFUDBAL

Heroj Milana prije tri godine prodavao kućanske aparate da bi preživio

Brazilski fudbaler Žunior Mesijas postao je heroj Milana nakon što je u finišu meča protiv Atletiko Madrida pogodio za pobjedu ostavivši rosonere u borbi za drugo mjesto i plasman u nokaut fazu Lige šampiona, a njegova priča sinoć je dobila svoj vrhunac kada je pobjednički gol stigao kao nagrada za višegodišnji trud.

Ovaj Brazilac prije samo tri godine bio je potpuno nepoznat u Italiji, a igrao je u četvrtoj ligi i paralelno radio kao dostavljač kućanskih aparata kako bi uopšte mogao preživjeti.

Iako je tada imao 28 godina, vjerovao je da jednog dana može postati profesionalni fudbaler i apsolutno je sve podredio tome, a trud, krv, suze i znoj isplatili su mu se u srijedu naveče i nema sumnje da je to bio najsrećniji dan u njegovom fudbalskom životu.

– Veoma sam srećan zbog pobjede, bila nam je beskrajno potrebna i sada nastavljamo dalje. Mnogo je posla pred nama, a ne smijem poletjeti zbog ovog gola i moram ostati skroman iako je ovo najveći uspjeh u mom životu. Moram pronaći balans – rekao je ovaj igrač i nastavio:

– Vidio sam loptu, a nisam puno razmišljao i samo sam je poslao u gol. Želio bih posvetiti ovaj gol svojoj porodici, prijateljima u Brazilu i ljudima u Milanu koji su vjerovali u mene.

Žunior Mesijas rođen je 13. maja 1991. godine u Belo Horizonteu (Brazil), a na fudbalskoj mapi pojavio se 2019. godine kada je potpisao za Krotone. Ove godine je stigao na pozajmicu u Milan s mogućnošću otkupa ugovora, a debitovao je za klub 4. oktobra protiv Atalante.

Gol protiv Atletiko Madrida ujedno mu je i prvi u dresu crveno-crnih.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button