EVROPSKE LIGEFUDBAL

Maradoni, s ljubavlju! Napulj

– Mi tada nismo bili baš omiljeni u cijeloj Italiji i stekli smo neke neprijatelje. Kada sam potpisao Maradoninu kupovinu u Barseloni, mogao sam sve da zamislim osim da će ovaj grad i toliko godina kasnije biti ovoliko lud za Maradonom. Sjećam se te večeri. Poslije potpisa ugovora sam otišao u jedan bar u Barseloni i naručio viski. Barmen mi je rekao: ’Uvalili smo vam kantu od igrača. Maradona je debeo i ima stomačinu’. Taj viski je ostao na šanku nepopijen. Nikada više u životu nisam naručio viski jer sam sujeveran kao i svaki Napolitanac. Maradonina zaostavština u ovom gradu je magična, rekao je večeras na stadionu Dijego Armando Maradona u Napulju Korado Ferlaino, čovjek koji je doveo Dijega u Napoli, odnosno tadašnji predsejdnik tog kluba na svečanosti povodom otkrivanja Maradonine biste na nekadašnjem stadionu San Paolo.

Godinu i tri dana poslije smrti po mnogima najboljeg fudbalera svih vremena, bista Dijega Armanda Maradone je otkrivena na stadionu u Napulju koji nosi njegovo ime.

Maradonina statua je unesena na stadion pred početak meča protiv Lacija, prodefilovala je atletskom stazom i onda svečano otkrivena pred 40.000 navijača. Publici su se putem video poruka obratili nekašanji saigrači poput Antonija Kareke ali i legednarnog Pelea.

– Bio je prijatelj kojeg nikada nećemo zaboraviti. Zaslužuje sav omaž koji će mu dati Napolitanaci večeras, poručio je Pele.

Specijalni gosti na stadionu su bili prvi čovek FIFA Đani Infantino, ali i nekadašnji saigrači poput Bepea Bruskolotija, Salvatorea Banjija, Fabija Kanavara…

Veče za nezborav pod Vezuvom!

foto: reuters

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: carteloil
  2. Povratni ping: psilocybin california
Back to top button