FUDBALREGION

RADNIK PONOVO ŠOKIRAO ZVEZDU: Bod(ovi) odoše sa Marakane

Fudbaleri Crvene zvezde i Radnika odigrali su ij, 1:1 u susretu 20. kola Superlige. Gosti su se još jednom predstavili kao tvrd orah za šampiona Srbije. Slavili su krajem oktobra u Surdulici sa 2:1, a sada su iskoristili jednu od rijetkih prilika u finišu meča da dođu do boda. 

Počeli su crveno-bijeli ofanzivno, već u trećem minutu su imali šansu preko Kataija, ali je Stefan Ranđelović odlično odbranio.

Bogdanovski je s druge strane dva puta zaprijetio iz daljine, ali je Borjan bio na mjestu.

Golman Surduličana Ranđelović je u nekoliko navrata, naročito u prvih 20 minuta, bio na visini zadatka posle šuteva Kataija i Bena, ali je potom u 33. minutu skrivio jedanaesterac. Neoprezno je startovao na Strahinju Erakovića, sudija Đorđe Maksimović je prvo odmahnuo rukom, ali je na proteste igrača Crvene zvezde i svih sa klupe ipak pogledao VAR snimak i promijenio svoju odluku. Katai je šutirao precizno i Crvena zvezda je u 36. minutu povela sa 1:0.

Bukvalno dva minuta kasnije, novi duel pred golom Radnika, Ben je u skoku dobio udarac u glavu, raskrvavljena mu je arkada, a Maksimović je poslije novog gledanja VAR snimka još jednom pokazao na bijelu tačku. Ovog puta, a bilo je to 43. minutu, Katai je šutirao je visoko, lopta je zakačila gornji dio prečke i završila preko gola Radnika, tako da se na odmor otišlo sa prednošću šampiona od 1:0.

Pokušavali su igrači Crvene zvezde u nastavku da što pre dođu do drugog gola i učine finiš lakšim, ali nisu bili precizni. Ivanić je imao najbolju priliku u 60. minutu kada je za malo šutirao kraj desne stative.

Imali su novu priliku izabranici Dejana Stankovića u 69. minutu preko Ivanića, ali ništa se nije promijenilo.

I onda u finišu šok za domaćina – pravo ni iz čega, u 83. minutu na centaršut Lukića, Bogdan Stamenković je sa šest metara glavom prosledio loptu u mrežu Borjana – 1:1.

Pokušali su domaćini da dođu do novog gola, ali ništa od toga, kažnjeni su za brojne promašaje i Radnik je odnio bod.

foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button