EUROKUPOVIEVROPSKE LIGEFUDBAL

Najbolji igrač Sparte pred Partizan: Igramo užasno, ne znam šta se desilo

Sparta Prag će u četvrtak od 21.00 dočekati Partizan u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija, ali ne u najboljoj atmosferi.

U prvenstvenom derbiju protiv Viktorije Plzenj ostvaren je “samo” remi rezultatom 2:2.

Najbolji fudbaler Sparte i igrač koga prati Bajern iz Minhena, Adam Hložek, razočaran je izdanjem svog tima.

– Imajući u vidu kako smo izgledali u prvih 70 minuta, možemo da prihvatimo da je bod uspjeh. Pogotovo što smo igrali užasno. Nemam predstavu šta nam se desilo. Znajući sve to, ovaj remi je zlata vrijedan – prokomentarisao je Hložek i dodao:

– Ne mogu da ocijenim dešavanja na derbiju, jer i dalje smatram da smo bili baš loši. Primili smo gol poslije samo 20-ak minuta i taj detalj je potpuno promijenio tok meča. Da smo kompletnu utakmicu odigrali kao posljednjih pola sata sigurno bismo slavili, ali to nije suština – dodao je Hložek.

On je u meču protiv Plzenja postigao šesti gol ove sezone.

Trener Pavel Vrba je bio nezadovoljan prekidom, poslije kog su primljena oba gola ekipe Sparte.

– Upozorio sam ekipu da Plzenj ima dva, tri fudbalera koja sjajno reaguju u takvim situacijama. Podijelili smo striktne zadatke, neki su imali obavezu da čuvaju strijelce golova, nažalolst, nisu to učinili. Kad se osvrnem na drugi pogodak gostiju, do njega uopšte nije trebalo da dođe. Sami smo došli u poziciju da jurimo minus. Potpuno besmisleno. Primjera radi, Tomas Čori je snažan, vješto koristi visinu od dva metra i težinu. Nismo mogli da se nosimo sa njim. Neke od šema koje smo imali za čuvanje ispostavile su se beskorisnim – rekao je trener Sparte.

– Posljednje dvije utakmice su se totalno razlikovale. Protiv Slavije smo djelovali odgovorno, posebno u izgradnji akcija i djelovali smo dobro. Jasno je da smo baš na tom polju imali problema protiv Plzenja. Možda nam je posljednji derbi pokazao da negdje moramo da mijenjamo pristup. U prvih 60 minuta derbija smo igrali samo nekoliko igrača u ofanzivnim akcijama. Tek ulaskom Čvančare i pomijeranjem Holažaka još više naprijed djelovali smo bolje. To je pokazatelj kako možemo, recept za naredne mečeve – ocijenio je Pavel Vrba.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button