BIHRUKOMET

MIKI U ČAST Prnjavor ugostio više od 500 rukometaša, dječaci Izviđača najuspješniji

Jedan od najmasovnijih i najboljih turnira za mlađe kategorije u Republici Srpskoj i BiH, Međunarodni rukometni turnir “Mika 2022” održan je proteklog vikend u Prnjavoru, a iako je na ovakvim smotrama rezultat u drugom planu, treba naglasiti da je najviše uspjeha imao Izviđač.

Više od 500 rukometaša iz 34 kluba iz BiH i Mađarske pokazali su svoje umijeće, pa nema sumnje da je turnir prošao baš onako kao su se organizatori nadali i kako uostalom zaslužuje čovjek po kome nosi ime. Miroslav Mika Mikerević je bio heroj, rukometni entuzijasta i veliki čovjek koji je 2014. godine izgubio bitku sa teškom bolešću, iako je tokom života znao samo za pobjede. Pored vojnih, pamtiće se i sportski uspjesi, jer je upravo zahvaljujući njemu rukomet u Prnjavoru i Derventi otrgnut od zaborava i podignut na viši nivo.

U kategoriji 2009/10. godište Izviđač je u finalu slavio protiv ekipe Čelik junior iz Zenice, dok je treće mjesto pripalo Gračanici. Kod uzrasta 2007/08. ekipa iz Ljubuškog poražena je u finalu od Konjuha iz Živinica, dok je treće mjesto pripalo Bijeljini koja je savladala domaćina, Slogu.

Dominaciju je Izviđač potvrdio u selekciji 2005/06. savladavši u finalu Garačanicu, a treće mjesto u ovoj konukrenciji bila je ekipa Konjuha.

– Naš turnir i Prnjavor je posjetilo više od 500 mladih rukometaša, više od 50 trenera, plus koordinatori Omladinskih selekcija, vozači, roditelji i navijači. Rukometni klub Sloga i Prnjavor bili su tri dana centar rukometnih dešavanja i organizatori jednog od najkvalitetnijih rukometnih turnira za mlađe selekcije. Nakon velikih borbi koje su trajale preko 30 sati u dvorani Sloga i više od deset sati u dvorani u Derventi dobili smo šampione po kategorijama – naveli su organizatori koji su uputili i zahvalnost svima što su došli u Prnjavor i bili dio ove velike, lijepe i pozitivne priče.

– Hvala svim učenicima koji su nam došli iz Budimpešte, Ljubuškog, Živinica, Gračanice, Zenice, Banjaluke, Cazina, Bijeljine, Brčkog, Zvornika, Kotor Varoši, Laktaša, Dervente, Tešnja, Teslića, Kozarske Dubice, Ade… – dodali su.

Domaćin i organizator turnira bio je RK Sloga iz Prnjavora, a generalni sponzor turnira bila je opština Prnjavor.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button