EVROPSKE LIGEFUDBAL

„Vlahović nas je izdao, nećemo ćutati“

Srpski napadač Dušan Vlahović bio je zvijezda zimskog prelaznog roka – iz Fjorentine je za obeštećenje od 70 miliona evra prešao u Juventus, a sada će se vratiti na stadionu „Artemio Franki“.

„Stara dama“ će u srijedu gostovati u Firenci u prvom meču polufinala Kupa Italije. Sve oči biće uprte u srpskog fudbalera, koji će prvi put igrati protiv kluba koji je napustio u januaru.

Navijače Fjorentine prethodnih godina frustrira činjenica da najbolji igrači „Viole“ sve češće prelaze u redove torinskog kluba – prije Vlahovića istim putem su krenuli Federiko Bernardeski i Federiko Kijeza, a 1990. je to učinio i veliki Roberto Bađo.

– Čitav grad smatra da nas je Vlahović izdao, baš kao što se to događalo u prošlosti. Vlahović, Kijeza i Bernardeski su redom prolazili naše mlađe selekcije, ali izgleda da nikada nisu poprilimili identited Fjorentine. Kako će navijači dočekati Dušana? Ćutanje neće biti moguće – Firenca je jedan veoma pričljiv grad. Ignorisanje nije u našoj DNK. Biće reakcije, da li će biti zviždanje ili negodovanje ne znam, ali nešto ćete čuti. To je dio fudbala, navijači Fjorentine znaju da će njihovim ljubimcima posao biti lakši ako psihološki poremete Juventus – izjavio je koordinator navijačkog kluba Fjorentine Federiko de Sinopoli.

Dušan Vlahović igra fantastično od prelaska u Juventus, postigao je šest golova na pet utakmica i trenutno je prvi strijelac Serije A sa 20 prvenstvenih pogodaka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button