EVROPSKE LIGEFUDBAL

Rus i Ukrajinac tema broj 1 u Atalanti

Vojna intervencija Rusije u Ukrajini razorila je mnoge porodice i prijateljstva, ali ne i ono koje vlada u svlačionici italijanske Atalante.

Tamo zajedno svakodnevno treniraju i igraju Rus Aleksej Mirančuk i Ukrajinac Ruslan Malinovski, koji su prema riječima saigrača i trenera tima iz Bergama – nerazdvojni.

To je potvrdio i šef struke Atalante Đampjero Gasperini.

– Zaista je dirljivo to što radi, kroz šta prolazi, šta radi sa svojom ženom i svojim timom. Pratimo situaciju, čitav klub je uključen. Lično, ovo me je više potreslo nego čitava situacija sa koronavirusom. On ima rođake i prijatelje tamo u Ukrajini, ali je jako blizak i sa Mirančukom. Njihovo prijateljstvo je fenomenalno, a Mirančuk skoro da osjeća sramotu zbog situacije. Ipak, i on zaslužuje poštovanje jer su ljudi mnogo više od zastava koje predstavljaju – kazao je Gasperini.

Niko nije ostao imun, pa ni njihov saigrač Martin de Ron.

– Patnje su svakodnevnica u ratu. Ruslan ima porodicu tamo, uvijek čuje neke loše vijesti, teško je isključiti se od tih dešavanja u svlačionici. Pokušavamo da im pomognemo, ali je situacija kompleksna. Mi, kojima su porodice u drugim državama, ne mogu da zamisle sve to – kazao je Holanđanin.

David Zapakosta takođe je prokomentarisao relaciju Rusa i Ukrajinca.

– Malinovski i Mirančuk? U ovom momentu, situacija nije laka niti za jednu stranu, nismo mogli da zamislimo da će doći do ovoga. Pokušavamo da ostanemo sa njima, jer su oni zaista dobri prijatelji. Njihovo prelijepo prijateljstvo bi trebalo da bude pokazano kao primjer onima koji biju nepotrebne ratove – kazao je Zapakosta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Pineles and Bolno
Back to top button