EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ne postoji razlog da se Čelzi isključi iz Lige šampiona

Što se tiče nastupa u Ligi šampiona, po riječima predsjednika UEFA “nema apsolutno nikakvog razloga” da se Čelzi ne bi takmičio, odnosno da se isključi iz takmičenja.

Predsjednik UEFA Aleksandasr Čeferin izjavio je kako se nada da će britanska vlada revidirati svoju odluku o restrikcijama za Čelzi zbog zamrzavanja imovine Romana Abramoviča te da će klub moći i dalje da nastupa u Ligi šampiona.

Britanska vlada donijela je odluku o zamrzavanju imovine Romana Abramoviča, ruskog oligarha i vlasnika londonskog kluba, zbog čega će navijači Čelsija moći da gledaju samo utakmice za koje su već kupili ulaznice, dok nove ulaznice ne mogu da se prodaju.

Čeferin je u razgovoru za slovenačku POP TV kazao da je razgovarao s predsjednikom Čelsija koji mu je rekao da je to prva odluka, ali da je već u pregovorima s vladom pa očekuje da će se to promijeniti, a klub opet početi da normalno funkcioniše.

Što se tiče nastupa u Ligi šampiona, po riječima predsjednika UEFA “nema apsolutno nikakvog razloga” da se Čelsi ne bi takmičio, odnosno da se isključi iz takmičenja.

Na pitanje boji li se kritika da UEFA sarađuje s ruskim oligarsima, s obzirom da britanski premijer kaže da ne može biti sigurnog mjesta za one koji podržavaju rusku akciju u Ukrajini, Čeferin je odgovorio kako su odluke UEFA nakon izbijanja krize bile ispravne.

Čeferin je u izbornoj godini i takmiči se za novi mandat, a odbacio je nagađanja da bi mu zbog toga bila potrebna podrška Rusije, što bi uticalo na njegove pozicije.

– Nikada ne bih radio kompromise, UEFA je donijela pravilne odluke, ne bih pravio kompromise čak i kad bi me to koštalo ostanka na ovoj funkciji – kazao je Čeferin za POP-TV.

Što se tiče odluke UEFA o prekidu sponzorskog ugovora s Gaspromom, ruskim državnim energetskim gigantom, Čeferin je kazao da je odluka donijeta par dana nakon što su provjerene neke pravne klauzule u ugovoru i da je bilo jasno da se zbog ruske agresije na Ukrajinu mora pokazati jedinstvo, a bilo je i mnogo poziva evropskih političara da se to učini.

Ovim je potezom UEFA je izgubila preko sto miliona eura sredstava, rekao je u razgovoru Čeferin, a dodao je i kako je bio “slomljen” zbog odluka kojom su sankcionisani ruski sportisti.

– Vjerujem da se oni ne slažu s ovim ratom – dodao je na kraju Čeferin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button