FUDBAL

PERU U BARAŽU Bez Čilea i Kolumbije na Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Perua plasirala se u finale interkontinentalnog baraža za Svjetsko prvenstvo.

Oni su na svom terenu pobijedili Paragvaj sa 2:0, u posljednjem meču južnoameričkih kvalifikacija.

Golove za domaću selekciju su postigli Đanluka Lapadula u petom i Jošimar Jotun u 42. minutu. Peru je tako zauzeo peto mjesto sa 24 boda, koje vodi u interkontinentalni baraž.

Oni će se u finalu za odlazak na Svjetsko prvenstvo sastati sa pobjednikom meča između Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Interkontinentalni baraž je na programu 13. i 14. juna u Kataru.

U borbi za peto mjesto do posljednjeg kola bile su i selekcije Kolumbije i Čilea. Kolumbija je na gostovanju pobijedila Venecuelu sa 1:0, a Čile je na svom terenu poražen od Urugvaja sa 2:0.

Ranije su plasman na Svjetsko prvenstvo osigurale selekcije Brazila, Argentine, Urugvaja i Ekvadora. U posljednjem kolu Brazil je na gostovanju pobijedio Boliviju sa 4:0, dok su Ekvador i Argentina odigrali neriješeno 1:1. Bod je selekciji Ekvadora u trećem minutu nadoknade donio Ener Valensija.

Brazil je grupnu fazu završio na prvom mestu sa 45 bodova, druga Argentina ima šest bodova manje, Urugvaj je treći sa 28, a Ekvador je četvrti sa 26 bodova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
  2. Povratni ping: 차익거래
Back to top button