BIHFUDBAL

Zeljković: Petevu i igračima treba podrška, cilj je plasman na Evro 2024.

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković priznao je da je i sam očekivao više od utakmica protiv Gruzije (0:1) i Luksemburga (1:0), ali je rekao da napredak ne može biti vidljiv preko noći.

– Sveži oni koji ovih dana napadaju svim sredstvima rukovodstvo Saveza, selektora i igrače „A“ reprezentacije želim istaći da smo i sami više očekivali od martovskih prijateljskih susreta. Očekivanja i želje su jedno, a stvarnost i situacija u kojoj se nalazimo nešto sasvim drugo. Poznavaoci fudbala znaju da već nekoliko godina nema rezultatskog napretka i da ga nije moguće preko noći postići. Reprezentacija je u stvaranju, i kao što je izjavio naš kapiten Edin Džeko, potrebno je malo strpljenja i razumijevanja da bi se napravio tim koji će se ponovo plasirati na neko veliko takmičenje – rekao je Zeljković.

Potom je naglasio da je nedvosmisleni cilj plasman na iduće Evropsko prvenstvo.

– Naš cilj je plasman na EURO 2024. a utakmice u Ligi nacija biće jedna vrsta pripreme za ostvarenje tog cilja. U tom smislu igrači, posebno ovi mlađi, koji tek stasavaju, imaće našu punu podršku i povjerenje – rekao je Zeljković.

Dodao je da bi selektoru Ivajlu Petevu i igračima olakšalo da imaju podršku, a ne da budu pod konstantnim pritiskom.

– Reprezentacija se stvara nekoliko godina a ne za nekoliko utakmica i ponavljam, naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine – rekao je Zeljković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: buy vigrx plus
Back to top button