EVROPSKE LIGEFUDBAL

PLATE U EVOROPI Vlahović drugi na “čizmi”, Bejlu i Azaru se ne ide iz Madrida, Nejmar je car!

Srpski fudbaler Dušan Vlahović godišnje prima 12 miliona i 950 hiljada evra po informacijama španske “Marke” i drugi je fudbaler Serije A prema zaradi.

Više od njega dobija samo Argentinac Paulo Dibala koji će upravo zbog Vlahovića na ljeto napustiti Torino i ulogu prve zvijezde potražiti u drugoj sredni. Argentinac godišnje zaradi 13,5 miliona evra.

Juventusovi igrači dominiraju na ovoj listi, pa je treći Vojčeh Ščesni sa 12 miliona i 30 hiljada evra, četvrti je Leonardo Bonuči sa istom platom i tek peti je igrač aktuelnog šampiona Intera – Lautaro Martinez (11,1 milion evra).

U Nemačkoj od deset najplaćenijih u Bundesligi, devet fudbalera igra u Bajernu, a očekivano prednjači Robert Levandovski sa 23 miliona evra, tri manje prima Manuel Nojer, koliko i Liroj Sane i Tomas Miler, odnosno Džošua Kimih. Jedini koji nije iz Bajerna je Marko Rojs iz Borusije Dortmund (12.000.000 evra).

U Engleskoj se plaća još bolje. Kristijano Ronaldo prednjači sa platom teškom čak 31 milion i 560 hiljada evra. Slijedi ga Kevin de Brujne (24,72 miliona), David de Hea (23,3), Džejdon Sančo (21,7) i Rafael Varan (21,13).

Geret Bejl je najplaćeniji u Španiji pošto za sjedenje na klupi u Realu dobija nevjerovatna 34 miliona evra. Antoan Grizman je drugi sa 30, Eden Azar koji je takođe ili povrijeđen ili na klupi Reala ima isto 30, a daleko najbolji igrač tima Karim Benzema je sa 24 miliona četvrti, a Barselonin Serhio Buskets je peti sa milionom manje.

Francuska je tek posebna priča. Svih deset najplaćnijih igrača sui z svlačionice Pari Sen Žermena. Nejmar dobija nevjerovatnih 48,9 miliona, Leo Mesi 40,5 miliona, Klijan Mbape 26,4, a svi ostali na listi su između 10,9 i 14,4 miliona evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: buy vigrx plus
Back to top button