EUROKUPOVIFUDBAL

SIMEONE PECNUO GVARDIOLU: Talentovan je, ali je imao i sreće

U utorak od 21 čas na Etihadu nas očekuje fudbalska poslastica.

U jednom od derbija četvrtfinala Lige šampiona sastaju se Mančester siti i Atletiko Madrid. Biće to okršaj dvije potpuno suprotne trenerske filozofije Pepa Gvardiole i Dijega Pabla Simeonea koje su obojici donijele ogromne uspjehe.

Simeone i Pep dobro se znaju još iz devedesetih kada su se kao igrači susretali u dresovima Atletika i Barselone. Argentinac je svom katalonskom kolegi uoči utakmice odlučio odati priznanje, ali nije propustio spomenuti i uobičajeni “antiPep” argument.

– Gvardiola je neupitno talentovan, ali osim toga, uvijek je imao sreće da uza sebe ima vanserijske igrače. Ja nikad nisam imao Ćavija, Serhija Busketsa, Đerarda Pikea, Andreasa Inijestu ili Mesija – rekao je Simeone.

Međutim, Simeone je istakao i da je uživanje gledati utakmice Mančester sitija.

– Ono što mi se sviđa kod timova kao što je Siti je trud koji igrači ulažu u pokušaju da vrate loptu i održe posjed. Ono što me najviše pokreće je da vidim igrače tog kvaliteta koji uvijek rade i aktivni su u borbi za svaku loptu. To je ono što svi treneri žele – dodao je Argentinac.

S druge strane, Gvardiola nije želio da učestvuje u diskusiji o Atletikovom “antifudbalu”, kako mnogi nazivaju Simeoneov stil igre u “jorgandžija”.

– Neću ni sekund da učestvujem u toj glupoj debati (o ‘sukobu’ stilova igre). Svi pokušavaju da dobiju utakmicu. Ako oni pobijede, oni su u pravu. Ako mi pobijedimo, mi smo u pravu. Postoji pogrešna predstava o načinu na koji oni igraju. Napadaju više nego što to ljudi misle – rekao je Gvardiola.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button