FUDBAL

Markokanci spremaju “nogu” Vahi?

Vahid Halilhodžić, bosanski trener uspio je da četvrti put, sa petom različitom reprezentacijom, izbori plasman na Svjetsko prvenstvo. Maroko je odveo u Katar i to bez nekoliko najvećih zvijezda koje ova država ima.

Međutim, Halilhodžiću se, izgleda, sprema svojevrsni “deža vi”. Naime, Vaha je svojevremeno izborio sa Obalom Slonovače i sa Japanom plasman na prvenstvo svijeta, ali je dobijao otkaze poslije kvalifikacija zbog sukoba sa savezima. I miriše da mu se još jedna repriza sprema u Maroku.

Vaha je iz državnog tima prije nekog vremena isterao najveću zvezdu Hakima Zijeha iz Čelsija, pa Nusara Mazrauija iz Ajaksa, kao i ubojitog napadača Abderazaka Hamdalu. Nacija je teško podnijela njihovo škartiranje, kao i ljudi iz FS Maroka, ali dobri rezultati koje je tim pravio su pokrivali tu ranu.

Ipak, sada kada je sve uspješno urađeno, iz Saveza su krenilu u akciju da sve „protjerane“ igrače vrate nazad. Iako su se i Halilhodžić i igrači zakleli da zajedno neće više nikada raditi u Maroku.

Svi tumače da je to svojevrsna najava prekida saradnje sa Halilhodžićem, koji je odavno poznat kao čovjek koji ne ide preko svojih principa i vrlo je krut, pa i po cijenu otkaza.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button