BIHFUDBAL

“Krojači” su hit proljeća, Koroman “blindira” djecu kluba i razmišlja o novoj sezoni

Samo četiri ispuštena boda u šest proljećnih kola uz gol razliku 6:0 pokazatelj su da su promjene koje su se zimus desile u rukovodstvu Tekstilca dale rezultat.

Osim toga, planovi za naredni period su vrlo ozbiljni, a prema riječima sportskog direktora Ognjena Koromana želja svih u klubu je da u gradu na Ukrini bude uspostavljen sistem koji bi mogao da bude primjer ostalim klubovima iz okruženja. Povratak nekoliko igrača koji napravili tajm aut u karijeri zbog neslaganja sa prethodnom upravom, te angažovanje pojačanja koja to jesu u pravom smislu riječi u kombinaciji sa pružanjem šanse mladim igračima ispostavili su se sjajnom odlukom.

– Kada se sada okrenemo iza sebe i pogledamo sigurno smo napravili dobru selekciju. Odlučili smo se da damo povjerenje igračima iz naše škole da se uvjerimo koliko mogu, a oni su nas uvjerili da mogu mnogo. Malo nam je na ruku išao i raspored. Dobijali ekipe koje trebamo da dobijemo, a da je bila malo bolja realizacija imali bismo još bolju gol razliku. Odbrana, sa druge strane, funkcioniše odlično i nadam se da možemo nastaviti ovim tempom – rekao je trener Tekstilca Dario Purić.

Sutra u Derventu stiže lider Krupa, ekipa koja ima samo jedan remi i pet pobjeda u nastavku prvenstva. Mladi stručnjak ima smao riječi hvale za narednog rivala.

– Krupa je sigurno najbolja ekipa u ligi, imaju 22 igrača i ko god od njih da igra ne osjeti se na nivou igre. Mi to nažalost nemamo, posebno što imamo problema sa povredama i kartonima, ali sam rekao momcima da uživaju. To su najlakše utakmice za igrati. Imamo priliku da pokažemo da naši rezultati nisu slučajnos – naglasio je Purić.

Koroman već razmišlja dosta unaprijed navodeći da je prioritet tokom ljeta sačuvati nosioce ekipe. Dosta toga je već pripremljeno, pa će mladi igrači poput Muamera Hamzića, Danila Ignjića, Srđana Bašića i Aleksandra Kušljić uskoro staviti parafe na nove ugovore.

– Sklopili smo dobar mozaik i vratili publiku na tribine, ali hoćemo da dignemo klub na još veću lestvicu. Mladi će produžiti ugovore, a moj cilj je da od naredne sezone u ekipi bude još više igrača koji tek dolaz ena seniorsku scenu. Nejkim iskusnijim ćemo se zahvaliti i pronaći mesto da nastave da rade u klubu. Nisam ja došao nikog da teram, da budem sudija ili policajac, ali sam siguran da je davanje šanse mladima možemo podići nivo i u budućnosti punimo budžet prodajom igrača. Već sada imamo ponude za Hamzića i Bašića – rekao je Koroman.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 한국코인거래소
Back to top button