EUROKUPOVIFUDBAL

MURINJO POSLIJE PORAZA Tako je to na plastičnom terenu…

Trener Rome Žoze Murinjo bio je ljut i na sudije i na kvalitet terena poslije poraza njegovog tima 2:1 od Bodo Glimta u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope.

U grupnoj fazi, Norvežani su kod kuće razbili Romu sa 6:1, a sada su napravili preokret poslije početnog gola Lorenca Pelegrinija.

Ne samo što je izgubila i utakmicu, Vučica je ostala i bez Đanluke Mančinija zbog povrede, za šta je Murinjo okrivio vještački teren.

– Primili smo golove iz prekida i iz odbitka. I mi dajemo dosta golova iz prekida, ali dobro je kad tako postigneš gol, loše kad primiš. Prvi gol bio je smješan… Da budem iskren, najviše me brine povreda Mančinija. Uzrok tome jeste igranje na plastičnom terenu – kaže Murinjo i dodaje:

– Izgubili smo sa 2:1, a sada je pred nama revanš na Olimpiku pred našim navijačima. Nije mi problem da kažem da trenutno osjećam da smo favoriti da se plasiramo u polufinale.

Portugalac naglašava da ima puno povjerenje u svoje igrače.

– Bodo Glimt je nezgodan proivnik, ali nadam se da ćemo u revanšu imati dobre i sudije. Kada smo prošli put igrali u Rimu s njima, nisu nam sudili dva čista penala, a sada su nam svirana dva ofsajda… I prvo poluvrijeme završilo se tako što je sviran ofsajd poslije auta, to pokazuje nivo suđenja – zaključuje Murinjo.

Revanš Roma – Bodo Glimt na programu je sljedećeg četvrtka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: sleeping music
  2. Povratni ping: 티비위키
  3. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button