BIHFUDBAL

Borac zaustavio niz Zrinjskog i Bilbije, ali nije srušio Mostarce!

Fudbaleri Borca i Zrinjskog remizirali su u derbiju 25. kola Premijer lige BiH na debiju Timislava Ivkovića na klupi Banjalučana.

Može se reći je lider na tabeli bio bliži pobjedi, ali su i domaći imali svoje trenutke. Poveli su golom Jove Lukića u 18. minutu. Slavljenik Dejan meleg koji je dobio dres sa broijem 50 koji simbolizuje 50 utakmica u dresu Borca, uposlio je Ferhata Ajaza na lijevom krilu, ovaj je centrirao u sredinu, a Lukić postigao šesti gol u sezoni. Ali je radost kratko trajala, jer je ivan jukić odgovorio već u 25. minutu. Mostarci su u nastavku meča imali više od igre jer su pogodili stativu i imali još nekoliko šansi, ali će ostati upisano da je Borac prekinuo njihov pomalo nevjerovatan niz od 14 prvenstvenih pobjeda. Takođe, Nikola Ćetković i odbrana Borca zaustavila je niz Nemanje Bilbije koji je prvi put poslije 14 mečeva okončao nastup bez postignutog gola.

Prije početka meča održan je minuć čutanja za preminulu legendu kluba Nenu Gavrilovića, dok su i navijači odali počast nekadašnjem igraču i treneru kluba.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: join illuminati
Back to top button