EUROKUPOVIFUDBAL

Mogu li Čelsi i Viljareal do senzacije u Ligi šampiona?

Protiv istorije i najtrofejnijeg evropskog kluba igraće u utorak uveče fudbaleri Čelsija.

Aktuelni šampion Evrope gostuje Real Madridu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona nakon poraza 3:1 na Stamford bridžu.

Kraljevski klub nikada nije eliminisan iz elitnog tamičenja nakon prednosti od dva gola stečene na gostujućem terenu.

– Moramo igrati kao u prvoj utakmici. Siguran sam da se nismo opustili zbog rezultata iz prvog susreta. Osjećamo uobičajenu brigu kao kad god igramo protiv jakog rivala. A Čelsi je i dalje veoma, veoma snažan. Moramo ih poštovati da bismo ih pobijedili – kaže trener Reala Karlo Ančeloti, koji se uzda u trenutno vjerovatno najbolji tandem Evrope.

Karim Benzema i Vinisijus su zajedno postigli 54 od 93 gola Reala ove sezone – Francuz 37, a Brazilac 17 uz isto toliko asistencija.

– Ove sezone blistaju Vinisijus i Benzema. Prije su mnogo golova postizali Karim, Kristijano i Garet Bejl. Tako da je istina kad kažu da Real zavisi od Benzeme. I ja sam srećan zbog toga. Nema smisla to kriti – kaže Ančeloti.

U drugom meču večeri, Bajern će u Minhenu dočekati Viljareal. Španski tim je u prvoj utakmici pobedio sa 1:0.

U bavarskim redovima su uvjereni da neće odigrati loše kao u prvom susretu u Španiji prošle nedjelje.

– Ono što mi daje uvjerenje je da smo mi odigrali veoma loš meč, a Viljareal njihov najbolji. To smo utvrdili analizom njihovih utakmica. Ne vjerujem da će se ponoviti da mi odigramo loše i drugi meč protiv istog protivnika. Zbog toga sam prilično siguran da će biti značajno bolje. Tačno je i ono što je rekao Manuel (Nojer), da je ovo tip utakmica koji izvlači najbolje iz igrača da pruže vrhunsku igru – rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Obje utakmice na programu su od 21 sat.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button