EUROKUPOVIFUDBAL

Simeone: Nećemo odustati od naše igre

Fudbaleri Atletika u srijedu će igrati revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester Sitija, a trener španske ekipe Dijego Simeone rekao je da njegova ekipa neće odstupiti od svoje dobro prepoznatljive igre, uprkos brojnim kritikama.

– Igramo protiv tima koji igra vrhunski fudbal. Imaju dobar ritam, odlični su u tranziciji, na najbolji način znaju da koriste prostor. Nećemo previše odstupati od onoga što inače radimo. Nadam se da ćemo bolje kombinovati, koristiti prostore za kontranapad i da će naši napadači imati fantastičnu noć – rekao je Simeone.

Trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je da nikada nije vidio formaciju poput one u kojoj je Atletiko igrap protiv njih na prvom meču.

– Mislim da su igrali u 5-5-0 formaciji. Dvije linije od po pet igrača. Od praistorije, pa do danas i za sto hiljada godina napadati takav tim je vrlo teško – poručio je Gvardiola.

S druge strane, Simeone je o Sitiju imao samo riječi hvale.

– Igraju na isti način bez obzira na to protiv koga igraju. Imaju sjajne fudbalere i odličnog trenera i zato ni ne razmišljam da će u revanšu biti drugačije. Presing, brza tranzicija i ono što mi možemo da uradimo biće jedino važno za nas – poručio je Simeone.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button