EUROKUPOVIFUDBAL

NAKON BAJERNA I JUVENTUSA Može li Viljareal da sruši i Liverpul?

Poslije izbacivanja Juventusa i Bajerna, Viljareal kreće po novo fudbalsko čudo.

“Žuta podmornica” gostuje engleskom velikanu Liverpulu na Enfildu (21h) u prvom meču polufinala Lige šampiona. Španski tim pred sobom ima jedan od najboljih timova Evrope u posljednjih nekoliko godina, ali ekipa Unaja Emirija je najbolja kada na nju niko ne računa.

Tako je bilo prošle sezone u finalu Lige Evrope protiv Mančester junajteda, tako je bilo i ove protiv Juventusa pa poslije i Bajerna. Svi oni su padali pod Viljarealom. Ali, da li mogu isto da učine i na “Enfildu” gdje je ove sezone slavio samo jedan tim – Inter.

– Najvažniji je trener. On je fantastičan, vrlo dobro zna da čita igru. Ulazak u polufinale je nevjerovatan. To je ostvarenje sna i za njega, i za klub – rekao je napadač Viljareala Samjuel Čukuveze, strijelac izjednačujućeg gola u Minhenu koji je odveo Špance u polufinale.

Svjesni su i u Liverpulu da bi potcjenjivanje Emerijeve ekipe moglo skupo da ih košta. Liverpul je imao sreće na žrijebu, ali samo na papiru. Često je “lakši protivnik” mač sa dvije oštrice u ovoj fazi takmičenja.

– Nikada ne uzimam ove stvari zdravo za gotovo. Biće jako teško, ali ovo je polufinale. Da nije teško, nešto bi bilo pogrešno – ističe menadžer “redsa” Jirgen Klop.

Trener Viljareala Unaj Emeri prepušta ulogu favorita domaćinu.

– Ovo je najbolja ekipa ‘redsa’ koju sam vidio. To vidim kao dodatnu motivaciju, da pokušam da pobijedim najbolji Liverpul u istoriji.

U prvom polufinalu, Mančester siti je savladao Real Madrid 4:3 na svom “Etihadu”. Revanš na “Santjago Bernabeuu” je 4. maja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Gun SHOP USA
  2. Povratni ping: Malabar Mushroom Strain
Back to top button