EUROKUPOVIEVROPSKE LIGEFUDBAL

ISTORIJSKI POHOD NA ČETIRI TROFEJA „Liverpul to može“

Bivši reprezentativac Engleske Rio Ferdinand nije krio oduševljenje igrom Liverpula po završetku prvog meča polufinala Lige Šampiona sa Viljarealom.

Uprkos izuzentom naporu gostiju da dođu do povoljnog rezultata na Enfildu, Liverpul je savladao tim Unaija Emerija golovima Hendersona u 53. i Manea u 55. minutu.

Uz trofej Lige šampiona, Liverpul se bori i za osvajanje Premijer lige i FA kupa. Klopovi izabranici su ove sezone već osvojili Karabao kup i, ukoliko osvoje sve preostale trofeje, postaće prvi engleski tim u istoriji kome je to pošlo za rukom.

– Ovaj tim Liveprula je najbolji koji sam ikada vidio. Nemilosrdni su sa loptom i bez nje. Način i energičnost kojom igraju presing je zadivljujući. Cilj mora biti četvorostruka kruna. Postaće besmrtni ako uspiju u tome, biće najbolji tim u istoriji Engleske. Vidjećemo da li će uspjeti u tome. U ovom trenutku djeluje da imaju sve što je potrebno za ostvarenje takvog uspjeha – rekao je Ferdinand.

Bivši napadač Liverpula Majkl Oven nadovezao se na Ferdinandove komentare:

– Zamislite da osvoje sva četiri trofeja? To je nemoguće, ali sada djeluje da Liverpul ima šanse za tako nešto zbog načina na koji igraju i vjere koju imaju. Zato pomisliš, da li stvarno mogu do četvorostruke krune?

Klopov tim se nalazi na drugom mjestu tabele Premijer lige sa 79 bodova, a Mančester Siti je lider sa bodom prednosti. U finalu FA kupa, Redsi će 14. maja igrati sa Čelsijem.

Liverpul sljedeći meč igra u subotu protiv Njukasla.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: qiuqiu99 poker
Back to top button