EUROKUPOVIFUDBAL

LIGA KONFERENCIJA: Ni Marselj nije zaustavio Fejenord, Lester i Roma ostavili odluku za revanš

U prvim polufinalnim utakmicama Lige konferencija prednost je ostvario samo holandski Fejenord. Tim iz Roterdama je stekao prednost protiv Olimpika iz Marselja rezultatom 3:2 (2:2), dok su Lester i Roma remizirali rezultatom 1:1 (0:1).

Na De Kajpu Desers pogotkom u 18. minutu donio prednost holandskom timu, a samo dva minuta kasnije i Sinistera za ekspresnih 2:0 u korist domaćih. Ipak, samo sedam minuta kasnije je Dijeng pogodio iz mnogo teže pozicije za 2:1, da bi u 40. Gerson potpuno neutralisao prednost Fejenorda. No, hrvatski štoper Duje Ćaleta-Car se potrudio da Fejenord ipak dobije prednost, i to samo nekoliko sekundi nakon što je Olimpik krenuo sa centra u drugom dijelu.

Kada je riječ o duelu Lestera i Rome, domaći tim je od prvog minuta jurnuo ka golu Ruja Patrisija, ali je “vučica” prva došla do prednosti, već u 15. minutu preko Lorenca Pelegrinija. Roma se dobro branila, ali sredinom drugog dijela je počela previše da se uvlači u krilo svom golmanu i to joj se osvetilo. Igrao se 67. minut kada je Barns odlično probio po lijevoj strani i pronašao Ademolu Lukmana pred golom, mada iz nekih uglova djeluje da je možda i Manćini ubacio loptu u sopstvenu mrežu.

Revanš susreti na programu su 5. maja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button