EVROPSKE LIGEFUDBAL

Partizan čeka 3.000.000 evra – Sadik vodi Almeriju ka LaLigi

Partizan ima dosta finansijskih problema, za malo je ostao bez evropske licence zbog duga od 250.000 evra, ali bi crno-beli vrlo brzo mogli da se oporave.

Naime, u Humskoj 1 očekuju priliv u iznosu od tri miliona evra na ime bonusa za transfer Umaka Sadika u špansku Almeriju prije godinu i po dana.

Taj bonus će se aktivirati ukoliko Almerija izbori plasman u LaLigu, a četiri kola pre kraja LaLige 2 je na dobrom putu da ostvari direktan plasman.

Iz LaLige 2 u LaLigu direktno idu dva prvoplasirana tima, a to su trenutno Eibar sa 74 i upravo Almerija sa 73 boda. Ono što je za Partizan još važnije, zahvaljujući neočekivanom porazu Valjdolida od Real Sosijedada B na svom terenu, Almerija ima četiri boda više od najbližeg pratioca iz plej-of zone.

A u posljednje četiri runde Almeriji igra dvije utakmice kod kuće, protiv “davljenika” Amorebijete i Alkorkona, na kojima su pobjede pod obavezno za crveno-bele.

Osim toga, u narednom kolu Valjdolid igra sa liderom Eibarom, koji bi eventualnom pobjedom mogao dodatno da približi Almeriju LaLigi.

Što se tiče Sadika, on je sa 16 golova prvi strijelac šampionata, a golovima u dresu Almerije već je donio Partizanu dodatnih 500.000 evra na tranasfer čiji je početni iznos bio pet miliona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button