BIHFUDBAL

Sa proljećem došlo sunce: Optimizam među “rudarima” pred gostovanje Veležu

Fudbaleri Rudar Prijedora sa umjerenim optimizmom ulaze u večerašnji boj sa Veležom u Vrapčićima (20 časova).

Riječ je o utakmici 29. kola m:tel Premijer lige BiH, prvom od pet finala u kojem učenici Srđana Marjanovića nemaju pravo na kiks ukoliko žele da i naredne sezone nastupaju u društvu najboljih.

Činjenica da se “rudari” nalaze svega bod ispod crte daje im nadu da mogu doploviti do mirne luke, pogotovo ako se zna da nakon večerašnjeg ispita slijede tri okršaja sa direktnim rivalima.

Ne tako davno razloga za optimizam na Gradskom stadionu baš i nije bilo. Ekipa je bila prikovana za dno, porazi su bili prečesti, tu i tamo bio bi upisan poneki remi, dok su pobjede bile prerijetke.

Na rezultatska posrtanja nadovezala se i loša finansijska situacija u klubu. Igrači su zbog neisplaćenih plata stupili u štrajk, trener Marko Tešić je odstupio, došlo je i do promjene u užem klupskom rukovodstvu… Tamni oblaci nadvili su se nad klub, koji su mnogi već otpisali.

Pa ipak, nekako s proljeća granulo je sunce. Tim se izdigao iznad svih problema i pobijedio Široki na “Pecari”, potom je pala i Sloboda u Prijedoru, na šta se nadovezao i trijumf i prolaz u polufinalu Kupa Republike Srpske protiv Borca.

Jovan Vladimir Pavlović i društvo u pravom trenutku su uhvatili pobjednički ritam. I zato s pravom večeras imaju čemu da se nadaju protiv ekipe koja ne može ni ispasti, niti izboriti Evropu.

– Iskreno, idemo po bod ili po sva tri. Nećemo se predati, svaki detalj može biti presudan u borbi za opstanak. Naravno da i Velež želi trijumf, ali nama bodovi više znače, naš motiv je jači. Nadmetaćemo se – rekao je Pavlović za “Glas Srpske”.

Ekipa koju su praktično svi prežalili uzela je mjeru renomiranim Širokom i Borcu, srušila Slobodu i potpuno se vratila u igru. A kada se pobjeđuje, sve je lakše i ljepše.

– Upravo tako. U dobroj smo seriji, upisali smo tri trijumfa zaredom, a oni dižu atmosferu. Treba samo da nastavimo istim putem. Hrabro. U svakoj utakmici do kraja – dodao je odlični defanzivac.

Pozicija Rudar Prijedora bila bi kudikamo povoljnija da u završnicama mečeva nije ostajao bez bodova. Ekipa je, naime, od 80. minuta “prosula” čak 10 bodova, dok je u istom intervalu izborila samo jedan. Vrijeme je, smatra Pavlović, da se fortuna osmijehne njemu i saigračima:

– Iskreno se nadamo da će se sreća konačno okrenuti na našu stranu. Dosta utakmica smo izgubili u finišu. Valjda je došlo vrijeme da sve to naplatimo.

Pozitivan rezultat u Vrapčićima bio bi zlata vrijedan pred okršaje sa direktnim rivalima za opstanak: Posušjem, Leotarom i Radnikom.

– Sigurno ćemo sa velikim elanom ući u te duele. Svi smo u istoj situaciji. Neka pobijedi bolji – zaključio je Pavlović.

Radnik na “Koševu”

Fudbaleri Radnika u 29. kolu idu na noge Sarajevu. Bijeljinci su svjesni da je pred njima večeras ogromno iskušenje (18 sati).

– Očekuje nas najteže gostovanje u ligi, Sarajevo je kvalitetna ekipa, pogotovo kada igra na svome terenu. Uradili smo analizu, svjesni smo težine zadatka, a od svojih igrača tražim ozbiljnost i odgovornost. Rivalu ne možemo prijetiti, ali možemo odigrati kvalitetno – nada se trener Velibor Đurić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button