BIHFUDBAL

Širokom bodovi, ali i suspenzija “Pecare”, Borac zvanično u Evropi!

Takmičarska komisija FS BiH registrovala je meč između Širokog Brijega i Sarajeva sa 3:0 iako je meč završen sa 2:0, pošto su Sarajlije odbili da nastave meč u finišu nakon incienta koji se desio.

To znači da će fudbaleri Borca treću godinu u nizu igraće na međunarodnoj sceni, ovoga puta u Ligi konferencije. Banjalučani imaju tri sedam bodova prednosti u odnosu na Sarajevo koje ima i meč više, pa u preostale dvije utakmice nema ni teoretske šanse da ih stigne.

Ipak, ni Široki Brijeg se neće izvući bez kazne, jer će sutra zasjedati Disciplinska komisija i odrediti na koliko će biti suspendovana “Pecara” nakon incidenta u finišu u kojem su dva igrača gostujućeg tima pogođena predmetima, a sudija privremeno prekinuo meč.

Kada je odlučeno da se utakmica nastavi iz tabora Sarajeva odbili su da izađu ponovo na teren, te su se presvukli i napustili stadion. Nakon prekida na sastanku u kriznoj sobi je odlučeno da su stvoreno uslovi za nastavak meča, ali iz Sarajeva nisu bili takvog mišljenja i odbili su da se vrate na teren.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button