EVROPSKE LIGEFUDBAL

KLOP ODUŠEVLJEN UOČI RASPLETA Fudbal je čudesan

Menadžer Liverpula nahvalio je svoje “rezervne” igrače poslije pobjede nad Sautemptonom na Sent Merisu.

Redsi su slavili pobjedu od 2:1 u pretposljednjoj utakmici u šampionatu i u posljednje 38. kolo ulaze sa bodom manje od šampiona Mančester Sitija.

Klop je zbog previše odigranih utakmica bio primoran da izvede „šaren“ sastav. Odmarao je čak devet fudbalera koji su bili startetu u prethodnom meču, ali su Japanac Minanimo, Kertis Džons i tinejdžer Harvi Eliot ispunili očekivanja nemačkog trenera. I ne samo oni.

– Nevjerovatno je, ono što su ovi momci uradili čini sve ovo posebnim. Izvanredno. Šta da kažem o ovoj grupi? Zločin je što Minamino ne igra više. Harvi nije dugo igrao. Kertis nije igrao mnogo. A svi su pomogli. Nevjerovatno. Napravio sam devet izmjena i ovaj učinak je izuzetan. Od januara smo samo tri puta remizirali. Nikad nisam imao ovakvu grupu igrača. Zaista sam ponosan na momke – kazao je Jirgen Klop i dodao:

– Večeras bismo imali mnogo više problema da smo izveli na teren momke koji su u subotu odigrali 120 minuta.

Ostao je još samo jedan meč u Premijer ligi. Liverpul mora da pobijedi Vulvse i da se nada čudu da Mančester Siti neće uspeti da savlada Aston Vilu.

– Svi znamo šta nam je činiti. Nikada nismo odustajali. Pokušaćemo, to je naša posljednja utakmica kod kuće u sezoni. Atmosfera na Enfildu će biti izvanredna. Pokušaćemo da je iskoristimo. Fudbal je čudesan. Aston Vila igra u četvrtak, a zatim u nedjelju. Videćemo, ali moramo da se fokusiramo na sebe i odigramo kako treba protiv Vulvsa.

Posljednje kolo Premijer lige na programu je u nedjelju 22. maja. Svi mečevi počinju u isto vrijeme (17h).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button