OSTALI SPORTOVI

Čeko za SNM: Odluka OK BiH da ne dodijeli dvije stipendije plivačima vrlo pogrešna i štetna

Lavina nezadovoljstva radom Olimpijskog komiteta BiH koju je pokrenuo direktor Biciklističkog saveza BiH Vladimir Kuvalja „prelila“ se i na druge sportove i saveze.

Tako je za SNM sportski direktor Plivačkog kluba Olimp Miodrag Čeko prokomentarisao odluku OK BiH da od 13 dodijeljenih stipendija samo jedna ode plivačima,a  koju je dobila Lana Pudar.

– Ovo ej prvi put u novijoj istoriji da je plivanje dobilo jednu stipendiju iako je opšte poznata stvar da svaka zemlja ima dva predstavnika u plivanju na Olimpijskim igrama bez obzira na rezultate. Naš klub je prošle godine imao dva olimpisjka kandidata, Emir Muratović i Nikolu Bjelajca, a Muratović je i nastupio u Tokiju. Odmah potom je potvrdio kvalitet, tako da smatramo da je OK BiH trebalo da prepozna potencijal.

Dodao je da u ovom sportu nema novca i da je ovo praktično jedini način da seniori ostanu u plivanju i pokušaju da poprave svoije rezultate.

– To im je praktično jedini motiv da nastave. Bez podrške OK BiH oni moraju da se okreću nekim drugim sferama života i, da tako kažem, gledaju od čega mogu da žive. Žao što se desila takva odluka i nadam se da postoji mogućnost preispitivanja iste, jer za ovo jednostavno ne postoji nikakav izgovor – zaključio je Čeko.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button