OSTALI SPORTOVI

KKI Vrbas šampion Bauerfeind lige

Igrači Košarkaškog kluba invalida Vrbas osvojili su šampionski naslov u premijernom izdanju „Baurefeind lige“. U finalnom okršaju nadigrali su uvijek neugodni Zmaj iz Gradačca dobivši ih sa ubjedljivih 77:60 (24:17, 27:15, 11:9, 15:19).

Sve vrijeme su Banjalučani bili bolji protivnik i od početka utakmice stavili su do znanja rivalu da ih zanima isključivo pobjeda i šampionska titula. Poslije prve dvije četvrtine bilo je “plus 19”, a uoči posljednjih 10 minuta Vrbas je imao prednost od 21 poen razlike. Do kraja ovog susreta nije se nešto mnogo promjenilo, te je Vrbas slavio sa konačnih 77:60.

Ovaj uspjeh ostvarili su: Igor Ignjatović, Dražen Duvnjak, Pero Kuzmanović, Elvir Modronja, Ademir Demirović, Ante Štimac, Slavko Šimić, Nenad Ritan, Dragan Sikima, Vlado Švraka, Mufid Čejvan, Bojan Brkić, ali i Biljana Nedić koja je zbog povrede propustila završnicu u Bihaću. Zasluge pripadaju i treneru Aleksandru Vranješu, te njegovom pomoćniku Goranu Matiću i Milici Gvozdenović. Bez sumnje da velike zasluge idu na račun predsjednika kluba Marinka Umičevića koji je igračima i stručnom štabu obezbijedio idelane uslove za rad, dok su mu oni uzvratili šampionskom titulom u „Bauerfeind ligi“ košarke u kolicima. Banjalučani u polufinalu dobili Sanu iz Sanskog Mosta 78:65, dok je Zmaj pobijedio Una Sanu 69:58.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button