BORILAČKI SPORTOVI

Drobnjak spreman za napad na titulu profesionalnog prvaka Evrope u kik boksu

U zvorničkom sportsko-rekreativnom centru biće 3. juna održan meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u kik-boksu (WAKO pro federacija) na kome će nastupiti vicešampion i šampion Evrope u ovom sportu Nikola Drobnjak iz Zvornika i Dmitar Georgijev iz Sjeverne Makedonije.

Drobnjak je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je ova sportska disciplina ušla u Međunarodni olimpijski komitet /MOK/, tako da se radi o najozbiljnijoj kik-boks organizaciji u svijetu.

– Georgijev nije ni malo lak protivnik. Radi se o momku koji je bio prvak svijeta, aktuelni je prvak Evrope, a bio je prvak i Balkana – rekao je Drobnjak.

Podsjetivši da je sa Georgijevim do sada imao dva meča, pobijedio ga je na Balkanskom prvenstvu, a od njega izgubio prošle godine u finalu na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Govoreći o očekivanju borbe za evropskog šampiona, Drobnjak je rekao da nikad nije bio spremniji u svojoj dvanaestogodišnjoj karijere bavljenja ovim sportom.

– Pripreme nisu mjesec, dva pred meč, pripreme traju stalno i u svojoj sportskoj karijeri nisam pravio pauze – rekao je Drobnjak i dodao da je ipak najbitnije pripreme odradio sa trenerom Zoranom Barčulovom u Veterniku kod Novog Sada i Akademiji borilačkih vještina u Zvorniku.

Drobnjak kaže da mu je izuzetno drago da ovaj meč radi pred svojom publikom, što je i izazov ali da to stvara i izvjestan rezultatski pritisak.

– Lakše mi je mnogo otići “tamo” i odraditi meč na koji se koncentrišem, ali pred svojom publikom to je nešto drugo – rekao je Drobnjak.

On je dodao da u svom sportskom radu ima podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grada Zvornika, građana i sponzora.

Predstavnik Akademije borilakih vještina iz Zvornika, koja je organizator ovog turnira, Ognjen Pavlović rekao je da će prije borbe između Drobnjaka i Georgijeva biti održano sedam mečeva, na kojima će, između ostalih, nastupiti u ženskom meču reprezentativke BiH i Crne Gore, dok će u ostalim borbama nastupiti muškarci.

Pavlović je rekao da će to biti veče borilačkih sportova i izrazio nadu da će Drobnjak dosanjati svoj san da bude prvak Evrope u kik boksu. Drobnjak je u oktobru prošle godine osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kik boksu, koje je održano u italijanskom gradu Lido di Jesolo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: togel online
Back to top button