GRAND SLAMTENIS

“PRODAO” SE BRITANIJI, DONČIĆEV DRUG Ko je sljedeći Đokovićev protivnik?

Novak Đoković u petak igra u trećem kolu Rolan Garosa, a čeka ga dobro poznat rival.

Đoković i Bedene igraju drugi meč dana na “Filip Šatrijeu” , ne prije 13.30

U pitanju je 32-godišnji Slovenac Aljaž Bedene, koji se u martu vratio nakon osmomjesečne pauze.

Pomalo neočekivano veteran je stigao do treće runde nadigravši prvo Australijanca Kristofera O'Konela 3-1, a onda i Urugvajca Pabla Kuevasa.

Bedene je veliki prijatelj sa NBA zvezdom Lukom Dončićem, koji ga je 2019. godine gledao na Kroacija openu u Umagu.

– Znam da Luka voli tenis. Igrali smo i nekoliko fudbalskih utakmica zajedno, uvijek želi da pobijedi šta god da radi, to ga čini velikim. Možda još uvijek nije najbolji, ali će uspjeti to da ostvari – rekao je Bedene.

Iako je Bedene profesionalac od 2008. godine, ovo će mu biti tek četvrti susret sa Đokovićem, koji je dobio sva tri prethodna.

Posljednji put su igrali 2017. u Rimu (7:6, 6:2), a jednom su se sastali i na Rolan Garosu, 2016. kada je Srbin trijumfovao 6:2, 6:3, 6:3 protiv tada Britanca.

I u prvom susretu na Australijan openu 2015. je bilo 3-0 za Srbina, pa je cilj Slovenca u Parizu da oduzme bar jedan set najboljem teniseru svijeta.

Bedene je trenutno 195. igrač svijeta, a najbolji plasman u karijeri bilo mu je 32. mjesto, 2018. godine.

U karijeri nije osvojio nijednu titulu, ali je zaradio 4,8 miliona dolara. Ipak, najpoznatiji je po tome što je nekoliko godina igrao pod zastavom Velike Britanije.

“Posljednji ples”

Bedene je na Rolan Garosu rekao za “Sport Klub” da će se oprostiti od tenisa poslije Dejvis kupa u septembru, a planira da započne karijeru fudbalskog agenta, što je najavio još prošle godine.

Bedene se dugo mučio na Grend slemovima, gdje ga je slaba fizička kondicija sputavala u mečevima koji su imali više od tri seta.

Tek kada mu je to postao prioritet počeo je sa dobrim rezultatima. Prvu pobjedu u pet setova zabilježio je tek 2015, a od tada ima učinak 5-1 u maratonskim mečevima.

A šljaka je upravo podloga na kojoj najviše uživa i na kojoj je bilježio najbolje rezultate. Dva puta je igrao ATP finala na šljaci – 2017. u Budimpešti i 2018. u Buenos Ajresu.

A 11 od svojih 16 Čelendžer titula je osvojio upravo na ovoj podlozi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: click this link
Back to top button