FORMULA

Perezu trijumf na ludoj trci u Kneževini

Vozač Red Bula Sergio Perez pobjednik je trke za Veliku nagradu Monte Karla!

Spektakularna trka Formule 1 u Monte Karlu! I kad su “normalni” vremenski uslovi, ulična trka u Kneževini uvijek je izazivala ogromnu pažnju. Kad tome dodamo činjenicu da je uoči planiranog početka trke pala jaka kiša, te da je start pomeren, jasno je bilo da će se svašta dešavalo.
Uglavnom, na kraju je slavio Meksikanac i to prvi put ove sezone! Iza njega je ostao vozač Ferarija Karlos Sainc, potom Perezov kolega Maks Ferstapen, dok je Šarl Lekler bio tek četvrti. 

Tek, s obzirom na to da je imao pol poziciju, a to je ogromna prednost u Monte Karlu, gdje su preticanja zaista rijetkost. Skupo ga je koštala loša procjena njegove ekipe, odnosno tajming promjena guma sa onih za kišu na gume za promenljive vremenske uslove. 

Poslije dva kruga trka je prekinuta, s obzirom na to da zaštitni zid nije mogao da bude popravljen u kratkom vremenskom intervalu. Poslije 15 minuta trka je nastavljena iza “sejfti kara”, a vozila su tokom pauze promijenila gume. 

S obzirom da od ovre sezone trka može maksimalno da traje tri sata sa svim prekidima, prešlo se na vremensko ograničenje, odnosno vozilo se u Monte Karlu do 18 časova. Poredak je naravno ostao isti, pa je Perez ostvario prvi ovosezonski trijumf. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Library
Back to top button