FUDBALREGION

ODOŠE SA TRIBINA Iz Zvezde odlaze skupo plaćeni promašaji

Jasno kao dan bilo je da će šampionski tim Crvene zvezde pretrpiti promjene, ali ne one koje se tiču jezgra tima.

Odgovorni na “Marakani” odlučili su da raskrste sa skupo plaćenim promašajima, kao i momcima koji su dosta toga dali klubu, ali jednostavno više nemaju mjesta ili žele da potraže novi izazov.

Pa da krenemo od ovih skupih što su proljee presjedili na tribinama.

Prvi na spisku je Aksel Bakajoko, na koga trener Dejan Stanković odavno ne računa. Bivši igrač Intera je “raskrstio” sa crveno-bijelima još prošle zime, kada je odbio mogućnost da ode na pozajmicu u Novi Pazar. Za šampiona Srbije je upisao samo četiri utakmice, sve u jesenjoj sezoni.

Ista sudbina čeka i tandem Rišairo Živković – Filipo Falko. Nekadašnji fudbaler Ajaksa je najavljivan kao veliko pojačanje, ali će ga navijači Zvezde upamtiti kao lošu investiciju, kao i po nestvarnom promašaju kada se obrukao u cijelom svijetu.

Slično je i sa Italijanom, koji je najavljivan kao “Mesi iz Salenta”, ispostavio se kao veliki promašaj, pa na Marakani traže najbolji način za raskid saradnje sa fudbalerom u koga je uloženo 1,2 miliona evra.

Kofere je odavno spakovao i Loi Dioni, koga će navijači Zvzde željeti što prije da zaborave. Mnogi već jesu. Ipak, Francuz je kratak boravak na Marakani “debelo” naplatio i koštao crveno-bijele, iako nije bio u timu.

Defanzivac Radovan Pankov blizu je odlaska u Tursku. Njemu uskoro ističe trogodišnji ugovor, a nekadašnji “zlatni orlić” nije želio da ga produži iako je u dobrom dijelu sezone dobija šansu. Ipak, jasno je da su u prednosti Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović, a pominje se i jedno pojačanje iz Rusije.

Poslednji na spisku je Marko Gobeljić. Zvezdin univerzalac će poslije pet sezona napustiti Marakanu, jer u srpskom šampionu ne žele da produže ugovor sa njim.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button