FUDBALREGION

Zvezda na pragu da angažuje brzonogog ofanzivca iz Gane

Crvena zvezda je na dobrom putu da završi jedan od prioritetnih poslova uoči prozivke Dejana Stankovića koja je zakazana za 11. jun na stadionu Rajko Mitić, a to je angažovanje kvalitetnog pojačanja na poziciji desnog krila.

Kako saznaje “Mocart sport”, veoma blizu konačnog dogovora sa srpskim šampionom je brzonogi vezista iz Gane Osman Bukari (23).

U pitanju je igrač Genta, koji je prošlu sezonu bio na pozajmici u francuskom Nantu, a čiji profil idealno odgovara zahtjevima šefa struke Dejana Stankovića. Bukari bi donio neophodnu brzinu Zvezdinoj navali, najbolje se snalazi u tranzicionoj igri, direktno napada gol i protivničku odbranu, a vjeruje se da bi mogao da bude dragocjen u evropskim kvalifikacijama, odnosno napadu na željeni plasman u Ligu šampiona.

Ključnu ulogu u ovom poslu igra novopečeni šef skauting službe Marko Marin, koji je pokreno svoje kontakte u evropskom fudbalu i uveliko radi na rješavanju “gorućih” pitanja u Stankovićevoj ekipi.

Sa Bukarijem je bila u prilici da se upozna i Zvezdina publika, s obzirom da je u sezoni 2020/2021. igrao protiv crveno-bijelih u Ligi Evrope. Gent je tada bio u baš lošem trenutku, oba puta je poražen od Crvene zvezde i tu grupnu fazu okončao bez osvojenog boda, ali je Bukari bio više nego zapažen na Marakani. Najviše problema sa njim imao je Marko Gobeljić, koji je na tom meču prinudno igrao na pozajmici levog beka. Takođe, Milan Borjan je vezisti iz Gane odbranio i zicer na tom meču.

Brzo krilo iz Gane, prošle sezone je ostvarilo 26 nastupa u svim takmičenjima za Nant i postiglo dva gola, uz četiri asistencije. Nije baš bio standardan, 11 puta je startovao, ali je redovno ulazio sa klupe, što nije mala stvar u ekipi koja je završila na devetom mestu Lige 1.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Buy passport online
Back to top button