FUDBALREGIONTRANSFERI

OVAKO TO RADI DINAMO: Doveli najboljeg igrača Rijeke i dali mu platu od 1.000.000 evra!

Pukla je još jedna bomba u hrvatksom fudbalu. U Dinamu su završili posao oko angažovanja Josipa Drmića i tako ponovo uzdrmali tamošnju scenu, jer su i drugom konkurentu na vrhu (poslije Bočkaja od Osijeka) uzeli ponajboljeg igrača. Ovoga puta, doduše, nisu ništa platili.

Razlog: reprezentativcu Švajcarske istekao je ugovor sa Noričom i kao slobodan igrača se obreo na Makismiru, poslije sezone provedene na pozajmici na Rujevici, gdje je postigao 25 golova (21 u prvenstvu) za ekipu Gorana Tomića.

Drmić bi trebalo da garantuje pogotke, davao ih je i u Bundesligi (Borusija iz Menhengladbaha, Leverkuzen, Nirnberg), Premijer ligi (Norič) i zato je njegov dolazak u glavni grad Hrvatske baš odjeknuo.

– Ponosan sam na ovaj trenutak. Dinamo je prvak, najbolji hrvatski klub, osvaja trofeje u domaćim takmičenjima, redovno igra u Evropi. Minule sezone prvenstvo je bilo napeto, podignut je kvalitet igrača i ekipa, završnica je bila zanimljiva i neizvjesna, ali Dinamo je na kraju zasluženo potvrdio ko je najbolji u Hrvatskoj. Vjerujem da će u novoj sezoni nastaviti s dobrim rezultatima kroz utakmicu Superkupa, zatim prvenstvo i Kup te kroz kvalifikacije za Ligu šampiona, najavio je Drmić visoke ambicije.

Josip Drmić će prema informacijama iz Zagreba zarađivati ravno 1.000.000 evra, što je sjajna plata, ali nije najveća u NHL-u. Više primaju njegov novi saigrač Mislav Oršić i Hajdukov napadač Marko Livaja. Obojica inkasiraju po 1.500.000 evra po sezoni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button