FUDBAL

PIKSI: Protivnik neće izaći sa manje od 11 igrača na teren…

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković pričao je na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Švedske. Srbija u četvrtak protiv Švedske igra treću utakmicu u novom izdanju UEFA Lige Nacija.

Selektor Srbije pohvalio je reprezentaciju Švedske, a pričao je i o tome kakva utakmica očekuje ekipu koju on vodi sa klupe.

– O Švedskoj mislim sve najbolje. Riječ je o ekipi koju moraš da respektuješ u svakom smislu. Кako tehničkom, tako fizičkom i taktičkom, uvijek su u vrhu i praktično mogu da pobijede svakog rivala. Šteta je što se nisu kvaliifikovali za Кatar, to je za mene malo iznenađenje, ali to ne mijenja moje mišljenje o njima. Švedska je tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi, rekao je Stojković.

Stojković se ne obazire previše na sastav protivnika.

– Ne zanima me previše na koje igrače ne mogu da računaju, gledam isključivo svoj tim i fokusiram se na ono što mi možemo da uradimo. Jedno je sigurno, protivnik će da izađe sa 11 igrača, ne vjerujem da će manje (smeh)… Naravno, imamo informacije i upoznati smo sa detaljima o stilu igre švedskog tima, ali nas ništa od toga previše ne opterećuje. Кo može da igra igraće, ko ne može neće i idemo dalje, kaže on.

Jedno je sigurno, Piksi smatra da utakmica neće nimalo biti laka.

– Da li mislite da će biti laka utakmica sutra? Ja ne mislim.. Biće teško, nije bitno ko igra ili ne… Možete da vidite mnogo promjena, slijedi nam treća utakmica i moramo da budemo inteligentni, da napravimo dobar i snažan tim za Švedsku. Da budemo skoncentrisani na posao. Ispred nas je veliki izazov, u istoj smo poziciji na tabeli i želimo isto. Vjerujem da će biti uzbudljiva, otvorena utakmica, naglasio je selektor Srbije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button