FUDBAL

Piksi: Nebitno je ko je ispred nas – ovo je Srbija koja veruje

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, bio je izuzetno zadovoljan igrom “orlova” protiv Švedske.

Srbija je u Švedskoj ostvarila minimalnu pobjedu, u trećem kolu Grupe 4 Lige B Lige nacija.

Srbija je pobijedila sa minimalnih 1:0, ali je dominirala na terenu i mogla da postigne dosta više od jednog pogotka.

– Mi gajimo taj stil fudbala i on se pokazuje iz utakmice u utakmicu kao dobro rešenje. Igrači shvataju te principe koje ja želim da vidim u sistemu u kojem da igramo. Ne bitno je ko će početi, a ko ući. Bitno je da oni svi shvataju ono što želimo. Draago mi je da smo danas na jednom teškom terenu, protiv teškog protivnika, pokazali da možemo da dominiramo i igram naš fudbal. Ne smemo se nikog plašiti već verovati u sebe i ono što radimo. Mislim da su momci danas od prvog do poslednjeg minuta odigrali inteligentno i dali poslednji atom snage. Na fizičkom planu je bilo jako teško izdržati – izjavio je Stojković.

Što se tiče utakmice sa Slovenijom, koja je na programu 12. juna u Ljubljani…

– Nema šta da se tu menja previše. Mi moramo da verujemo u ono što radimo. Postao sam ko papagaj. Nebitno je ko je ispred nas, nebitno je ime, bitno je samo kako se mi ponašamo i kako igramo. Ovo je dobra Srbija, Srbija koja veruje i koja uživa u tehničkim stvarima, tim performansima. Na kraju krajeva stvaramo puno šansi. Postigli smo jedan gol, ali bilo je danas mnogo šansi. Ono što mene čini zadovoljnim, ja sam to video večeras, a pretpostavljam da ljudi koji su gledali utakimcu na TV-u mogu da budu zadovoljni time što su videli večeras.

Selektor se zahvalio navijačima koji su došli na “Frends arenu” u Stokholmu kako bi pružili podršku.

– Podrška je bila sjajna, još jednom se zahvaljujem. Mnogo je lepo imati podršku ovako daleko od kuće. Još jednom, hvala od srca. Mislim da smo ih obradovali na pravi način – podvukao je Piksi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 영화 사이트
Back to top button