ODBOJKA

Odlučni u OK Borac: Dostojno ćemo predstaviti Banjaluku i Srpsku u Evropi

Odbojkaši Borca po prvi put u istoriji igraće na međunarodnoj sceni jer su se plasirali u CEV Čelendž kup, a prvi čovjek kluba Aleksandar Dakić poručuje da će u Banjaluci krajem oktobra ili početkom novembra napraviti spektakl.

Odbojka nije među najpopularnijim sportovima u gradu na Vrbasu. Primat imaju rukomet, fudbal i košarka, ali oni koji se bave odbojkom marljivo rade i u tišini, ponekad predaleko od svjetala pozornice, kuju planove te ispunjavaju ciljeve. Jedan veliki uspjeh kompletirali su minule sezone sjajnim partijama u skromnim uslovima, pa će imati priliku da se predstave u Evropi. Nikada nijedan muški klub iz Banjaluke nije uspio to da uradi, pa je jasno da je ovakav rezultat veliki podvig.

– Igraćemo CEV Čelendž kup i potruditi se da na najbolji način predstavimo naš grad i Republiku Srpsku. Krajem juna saznaćemo ime protivnika, a onda ozbiljno krenuti sa pripremama, kako logistički, tako i igrački da bismo spremni dočekali evropsku premijeru. Daćemo sve od sebe da pokažemo da nismo zalutali i da odbojka zaslužuje bolji tretman – rekao je Dakić za „Glas Srpske“.

Uz malo sreće u žrijebu i adekvatna pojačanja nadaju se da mogu preskočiti uvodnu prepreku. Sigurno je da u Evropi nema lakih protivnika, pa je ozbiljan pristup osnovni preduslov za ostavljanje lijepog utiska.

– Svjesni smo da nema lakih rivala, jer su to najbolji timovi svojih zemalja. Mnogo toga će zavisiti od žrijeba, ali bez obzira na sve moramo da pojačamo ekipu sa bar dva iskusna igrača. Svi momci koji su učestvovali u ovom uspjehu ostaće u klubu, a uz dobru selekciju pojačanja mislim da ćemo biti mnogo jači nego što smo to bili ove sezone – naglasio je Dakić.

Sve dobija na značaju ako se zna da je klub poluprofesionalan, odnosno da velika većina igrača za život zarađuje radeći neki drugi posao, a ovim sportom se bavi iz velike ljubavi.

– Smiješno je da se poredimo sa ostalim kolektivima, jer momci bukvalno igraju za stipendije. Zato je ovo prilika da bar na neki način dobiju nagradu za svoj rad i velika odricanja. Nerijetko nam treninzi počinju kasno naveče, vikendom putujemo na utakmice, a sve na način da igrači nekako kombinuju posao, porodične obaveze i odbojku. Zato znam da ćemo dati sve od sebe da osvjetlamo obraz našem gradu i Republici kao što smo to mnogo puta do sada učinili – zaključio je Dakić.

Bar jedna utakmica u Banjaluci

Izlazak u Evropu podrazumijeva i dodatna izdvajanja, svjesni su toga i Banjalučani koji su odlučili da se uhvate u koštac sa izazovom.

– U zavisnosti odakle nam bude rival znaćemo koliko nam je potrebno novca, ali ono što već sada znam jeste da nećemo pristati da obje utakmice igramo na gostovanju jer u tome ne vidim nikakvu poentu. U obzir dolazi da obje igramo u Banjaluci ili kao što je najčešće praksa jednu u gostima, a jednu na domaćem terenu – rekao je Dakić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button