FUDBAL

OBRATITE PAŽNJU Ovo su mladići koji bi trebali da zablistaju u Kataru

Kristijano Ronaldo, Mbape, Nejmar, Mesi su samo neke od zvijezda čije poteze na Svjetskom prvenstvu sa nestrpljenjem iščekuje svaki zaljubljenik u ovu igru.

Ipak, svjetla pozornice neće biti usmjerena samo na njih.

U proteklom periodu svjedočili smo demonstraciji fudbalskog umijeća brojnih mladih igrača koji tek treba da zablistaju.

Na neke od njih u Kataru treba posebno obratiti pažnju…

Huan Alvares (Argentina)

Svi pričaju o prelasku Erlinga Halanda u Mančester Siti, nepravedno zanemarujući činjenicu da će i ova mlada zvezda Argentine od sljedeće sezone biti u redovima engleskog šampiona.

Napadač River Plejta nedavno je u Kopa Libertadores takmičenju postigao dupli het-trik, a u 102 utakmice za ovaj klub postigao je 39 golova.

Sa Argentinom je prošle godine osvojio Kopa Amerika i u Katar sigurno dolazi sa ozbiljnim namjerama i velikim entuzijazmom.

Džud Belingam (Engleska)

Kada je sa 17 godina godina potpisao za Borusiju Dortmund, bilo je jasno da se radi o posebnom talentu.

Za Englesku je nastupio već 12 puta, kada je pokazao visoko samopouzdanje, poslavši jasnu poruku Sautgejtu da može da računa na njega u Kataru.

Možda će upravo ova destinacija, gdje će u paru sa već poznatim Filom Fodenom, pokazati kakvim sve vještinama raspolaže.

Gavi (Španija)

Vjerovali ili ne, Gavi će postati punoljetan tek nekoliko mjeseci prije Mundijala. Uprkos tome, iza sebe ima već 46 nastupa za Barselonu i osam za reprezentaciju.

Prvi puta je za „Furiju“ nastupio prošle godine, i to samo mjesec dana nakon debija za U18 reprezentaciju.

Florijan Virc (Njemačka)

Iako ima 18 godina, već je postigao vrijednost od 70 miliona evra i jedan je od najperspektivnijih svjetskih igrača.

Njegova pozicija u veznom redu Bajer Leverkuzena je neupitna, a tokom ove sezone postao je najmlađi igrač koji je postigao 10 golova u prvenstvu Njemačke i sa trona skinuo Lukasa Podolskog.

Istovremeno, kada je u martu 2021. godine pozvan u reprezentaciju, bio je treći najmlađi debitant u istoriji. U martu je povredio ligamente, ali će nesumnjivo nastupiti u Kataru.

Rikardo Pepi (SAD)

Iako je Amerika daleko od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, ne treba zanemariti činjenicu da proizvode mnogo mladih talentovanih igrača.

Možda najisktaknutiji među njima je Rikardo Pepi, koji igra u Bundesligi u Augzburgu.

Sa 19 godina debitovao je za Dalas, a u 2021. postao najmlađi igrač u ligi koji je uspio da postigne het-trik. Njegov kvalitet prepoznali su i u Njemačkoj, gdje je prošle godine nastavio karijeru.

Ono što od njega možemo da očekujemo jeste da će svakako dati sve od sebe da ostavi najbolji utisak, koji bi mu pružio priliku da karijeru nastavi u jednom od najjačih evropskih klubova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button