EVROPSKE LIGEFUDBAL

KUPI JEFTINO, PRODAJ SKUPO Totalna rasprodaja u Portu

Fudbalski klub Porto mogao bi ovog ljeta da ostane bez dvojice najboljih igrača.

Prelazak Fabija Vieire u Arsenal je gotova stvar i za njegove usluge će “tobdžije” morati da plate 35 miliona evra. Transfer bi mogao da iznosi i 40 miliona evra, u zavisnosti od ostvarivanja određenih sportskih ciljeva, a igrač će potpisati petogodišnji ugovor.

Nedugo nakon što je portugalski klub ozvaničio ovaj transfer, pojavili su se navodi da je PSŽ zainteresovan za Vitinju.

Pouzdani Fabricio Romano je prenio da je iz “grada svjetlosti” stigla ponuda od 40 miliona evra, kao i da su uslovi za igračem dogovoreni. Navodno ga smatraju dobrim zalogom kako za budućnost, tako i odmah po dolasku. Prvi je pik novog savjetnika pariskog kluba Luisa Kamposa i ujedno prvo pojačanje tvorca šampionskih ekipa Lila i Monaka.

Taj transfer dolazi samo godinu dana nakon razočaravajuće pozajmice veziste u ekipu Vulverhemptona nakon koje ta ekipa nije odlučila da otkupi njegov ugovor.

Ovim je nastavljena praksa portugalskih klubova da kupe jeftino, a prodaju skupo. Tako je Benfika za 100 miliona sa bonusima prodala Darvina Nunjesa u Liverpul. Porto je naročito profitirao kada pogledamo posljednjih šest mjeseci i tu uvrstimo transfer Luisa Dijasa upravo u redove pomenutih “redsa”. Trojica igrača su dovedena za samo sedam miliona evra, a odlaze za mnogo više od 120 ne računajući potencijalne bonuse.

Ne sumnjamo da će Porto naći adekvatne zamjene, prije svega u sopstvenoj akademiji odakle su potekli Vieira i Vitinja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button