BIHFUDBAL

CILJ ULAZAK MEĐU ŠEST NAJBOLJIH Tekstilac sa većim ambicijama ulazi u novu sezonu

Fudbaleri Tekstilca već desetak dana se spremaju za nastup u Prvoj ligi Republiek Srpske ne krijući da će u novoj sezoni imati više ambicije nego prethodne.

Ono što ne može da raduje trenera Darija Purića jeste oslazak golmana Aleksandra Simića i beka Lazara Vukovića koji karijere nastavljaju u Srbiji. Pomalo tužan, ali i srećan mora da bude zbog Muamera Hamzića, doskorašnjeg kapitena koji se priključio Sarajevu. Na pragu odlaska je i Janušević, ali su već stigle zamjene.

– Jasno nam je da ćemo morati uložiti dosta rada i truda. Prednost je da smo počeli pripreme na vrijeme tako da ćemo da se uigramo i posložimo na najbolji način do početka sezone. Imamo već šest, sedam kvalitetnijih igrača koji će „nositi“ ekipu zajedno sa provjerenim domaćim igračima. Nekoliko fudbalera je i na probi, provjeravamo njihove sposbnosti, a ostavićemo mogućnost da dođe još neko vanserijsko pojačanje ako se ukaže prilika s obzirom da je prelazni rok do sredine septembra – rekao je Purić.

Ekipa će biti spoj mladosti i iskustva, što ove godine zahtijevaju i propozicije prvenstva, s obzirom da tri igrača ispod 21 godine moraju početi utakmicu. Purić je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema iako momci ne treniraju stalno u punom sastavu zbog opravdanih odustava.

– Neki igrači su “roviti” i vraćaju se poslije povreda u formu, ali smo na dobrom putu. Već u subotu nas očekuje prva pripremna utakmica na domaćem terenu protiv Borca iz Šamca koja će nam bliže reći šta nam treba da bi bili još bolji. Kada svi budemo na okupu imaćemo pristojan „roster“ za dugu sezonu koja je pred nama, i što je najvažnije koja će moći da ispoštuje klupske ambicije – kaže Purić.

Uprava kluba ističe da je ovogodišnji takmičarski cilj plasman u gornji dio tabele.

– Naš cilj je plasman među prvih šest ekipa na tabeli. Smatram i da smo oformili tim koji će se moći nositi sa svima u ligi, što nam je najvažnije – rekao je predsjednik kluba Siniša Ružojčić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button